Μαμουλάκης: «Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και η γραφειοκρατία στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021”»

Κρήτη
Μαμουλάκης: «Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και η γραφειοκρατία στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021”»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πανάκριβο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα», δήλωσε ο Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Το πανάκριβο και πολυάριθμο «επιτελικό κράτος» που έστησε ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Οι καθυστερήσεις και η γραφειοκρατία σε σειρά ζητημάτων της Δημόσιας Διοίκησης δεν έχουν τέλος, προκαλώντας αγανάκτηση στους πολίτες. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», που παρά το ότι έχει έτος αναφοράς το 2021, ενεργοποιήθηκε μερικώς μόλις τον Φεβρουάριο του 2023. Παρά όμως την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των ωφελούμενων, ούτε και των συμβούλων των έργων. Ταυτόχρονα, παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στις διαδικασίες δανειοδότησης, καθώς και από τις ανατιμήσεις των προϊόντων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει ακόμη και στα απλά και αυτονόητα. Σύντομα, στις 21 Μαΐου, θα πάρει την απάντηση από τους πολίτες».

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, με την αποστολή επιστολής προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στην οποία καυτηριάζονται οι καθυστερήσεις και οι ανισότητες στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η έλλειψη ενημέρωσης και τα προβλήματα που προκαλούν οι ανατιμήσεις των προϊόντων. Παράλληλα, ζητείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News