Καιρός: Τοπικές βροχές και σχετική βελτίωση από την Κυριακή στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Τοπικές βροχές και σχετική βελτίωση από την Κυριακή στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόγνωση του καιρού σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου, στην Κρήτη

Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα και μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News