Μαθητές, καθηγητές και καλλιτέχνες μιλούν για την Κρητική Λογοτεχνία (vid)

Κρήτη
Μαθητές, καθηγητές και καλλιτέχνες μιλούν για την Κρητική Λογοτεχνία (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές, καθηγητές και καλλιτέχνες, βρέθηκαν στην μαθητική δράση όπου πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, ομιλίες και δρώμενα βασισμένα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού μας

Την Κρητική λογοτεχνία και την επιρροή της στις υπόλοιπες τέχνες, έχει ως βασικό θέμα το 2ο επιστημονικό συνέδριο - Συμπόσιο με τίτλο «Κρήτη: Τόπος και Τέχνη.

Η κρητική λογοτεχνία, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες τις τέχνες. Σε αυτό συνομολόγησαν μαθητές, καθηγητές και καλλιτέχνες, βρέθηκαν στην μαθητική δράση όπου πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, ομιλίες και δρώμενα βασισμένα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού μας.

Κατά την τελετή έναρξης του τριήμερου συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με κεντρικό θέμα τα έργα της Κρητικής Λογοτεχνίας στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες, ενώ ακολούθησαν δρόμενα από τους μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιείται συνάντηση των μαθητών όλων των καλλιτεχνικών σχολείων της χώρας.

Όπως τονίζουν εκπαιδευτικοί του καλλιτεχνικού σχολείου, πολλά είναι τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά από την εν λόγω δράση, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Κρήτη και τον πολιτισμό της.

Στο συνέδριο, που συνδιοργανώνεται από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, τον Σύλλογο Φίλων Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και την Περιφέρεια, παρευρέθηκαν καθηγητές πανεπιστημίου, προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλλιτέχνες.

Δείτε βίντεο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News