Σε λειτουργία ο βιολογικός της Παλαιόχωρας

Κρήτη
Σε λειτουργία ο βιολογικός της Παλαιόχωρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο αυτό, υλοποιείται από την Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου με τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 της Περιφέρειας Κρήτης που έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων στον παράκτιο χώρο της Κρήτης και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα

Ο βιολογικός της Παλαιόχωρας (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων – Ε.Ε.Λ.) μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών ετών τέθηκε σε λειτουργία, λαμβάνοντας τα λύματα της Παλαιόχωρας και του Πανοράματος ενώ σταδιακά και της Κουντούρας, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για την περιοχή.

Το έργο αυτό, υλοποιείται από την Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου με τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 της Περιφέρειας Κρήτης που έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων στον παράκτιο χώρο της Κρήτης και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.

Τα λύματα υφίστανται προεπεξεργασία, πρωτοβάθμια επεξεργασία, δευτεροβάθμια επεξεργασία σε μονάδες προσκολλημένης βιομάζας κλειστού τύπου, ενώ στην συνέχεια, υφίστανται τριτοβάθμια επεξεργασία και απολύμανση μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία, για να ακολουθήσει η 10ετής λειτουργία από τον Ανάδοχο και στη συνέχεια η παράδοσή του στη Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου υπενθυμίζει στους επιχειρηματίες ξενοδοχείων και εστίασης της Παλαιόχωρας και Κουντούρας ότι απαγορεύεται η διοχέτευση λιπών και ελαίων εντός του αποχετευτικού δικτύου. Επίσης, καλεί τους κατοίκους της Κουντούρας να προσέλθουν στο Κεντρικό Κατάστημα στην Παλαιοχώρα για την υποβολή αίτησης σύνδεσης του ακινήτου τους με το αποχετευτικό δίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News