Συγκινεί η κατάληψη... αγάπης για τον Διευθυντή του Γυμνασίου - Για 3η ημέρα στα κάγκελα οι μαθητές (vid)

Κρήτη
Συγκινεί η κατάληψη... αγάπης για τον Διευθυντή του Γυμνασίου - Για 3η ημέρα στα κάγκελα οι μαθητές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνουν κατάληψη για να μην φύγει ο Διευθυντής τους και επιστρέψει στην οργανική του θέση!

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου όπου οι μαθητές έχουν προβεί σε μια συγκινητική κινητοποίηση.

Κάνουν κατάληψη για να μην φύγει ο Διευθυντής τους και επιστρέψει στην οργανική του θέση!

Οι μαθητές αναφέρουν ότι ο μέχρι τώρα Διευθυντής τους Μανόλης Χουρσανίδης δηλώνοντας ότι «ό,τι σπείρεις θερίζεις.

Εγώ μάλλον έχω σπείρει αγάπη και συμπαράσταση ακόμη κι όταν είμαι αυστηρός». Ο κ. Χουρσανίδης μάλιστα τόνισε ότι «αν και είναι κατά των καταλήψεων είναι η μόνη κατάληψη που μου έδωσε χαρά.

Αναφορικά με την τοποθέτησή του σε άλλο σχολείο ο κ. Χουρσανίδης διευκρινίζει στο neakriti.gr ότι «Δεν πρόκειται για μετάθεση μου σε άλλο σχολείο, αλλά για την λήξη της θητείας μου ως στέλεχος εκπαίδευσης μετά τις πρόσφατες κρίσεις από τα αρμόδια συμβούλια επιλογής Διευθυντών. Δικαιωματικά, επειδή είχε περισσότερα μόρια από εμένα, μια συνάδελφος θα αναλάβει τα ηνία του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου και εγώ θα πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο που έχω την οργανική μου θέση».

Τέλος, με αφορμή δήλωση ενός μαθήτη, ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου υπογράμμισε ότι πριν να αναλάβει ως διευθυντής, το σχολείο δεν υπολειτουργούσε. Όπως σημείωσε, αγαπητοί συνάδελφοι υπηρέτησαν πριν από εκείνον το σχολείο ως διευθυντές και υποδιευθυντές, κάποιοι εκ των οποίων είναι πλέον συνταξιούχοι και κάποιοι άλλοι ακόμα υπηρετούν με συνέπεια δίπλα μου ως υποδιευθυντές και ως εκπαιδευτικοί».

Οι μαθητές αναγνωρίζουν ανθρώπινο πρόσωπο στον διευθυντή τους, αναφέρουν ότι το 2ο Γυμνάσιο υπολειτουργούσε πριν τοποθετηθεί διευθυντής ο κ. Χουρσανίδης ενώ τονίζουν ότι στα χρόνια του κορωνοϊού τους βοήθησε πάρα πολύ!

Ο απερχόμενος Διευθυντής του σχολείου είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει στο σχολείο όμως η τοποθέτησή του πηγάζει μέσα από νόμους και αξιολογήσεις και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει.

Δείτε το βίντεο με τα συγκινητικά λόγια του Διευθυντή αλλά και των μαθητών που κρατούν την κατάληψη για 3η ημέρα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News