«Έσπασαν» τα ισόβια του Μανώλη Καλομοίρη με ελαφρυντικό - Η ποινή για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Κρήτη
«Έσπασαν» τα ισόβια του Μανώλη Καλομοίρη με ελαφρυντικό - Η ποινή για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ποινή έπεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης η αυλαία της πολύκροτης δικής για το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Ειδικότερα, του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική φυλάκιση 3 ετών για οπλοφορία, φυλάκιση 3 ετών και για  οπλοχρησία οπλοκατοχή η ποινή είναι ένα έτος, ενώ αφαιρείται η ποινή που έχει ήδη εκτίσει. 

Υπενθυμίζεται ότι η συμπλοκή έλαβε χώρα στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία ο Γιώργο Ξυλούρης πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του Μανόλη Καλομοίρη είχε δολοφονήσει τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Να σημειωθεί ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενο τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη Μανόλη για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίστηκε μέσα στον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ σήμερα αναμένεται να πέσει η αυλαία με την έκδοση της απόφασης.

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου, είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News