Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος ο Μανόλης Καλομοίρης - Λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος ο Μανόλης Καλομοίρης - Λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι ο κατηγορουμενος λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση - Για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφοριας και οπλοχρησιας, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορουμενο ομόφωνα ένοχο

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό ορκωτο Εφετείο Δυτικής Κρήτης τον 31χρονο Μανόλη Καλομοιρη για την ανθρωποκτονια από πρόθεση σε βάρος του Γιώργου Ξυλουρη. Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι ο κατηγορουμενος λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας κατά πλειοψηφία 5-2 τον ισχυρισμό του ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Επίσης, για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφοριας και οπλοχρησιας, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορουμενο ομόφωνα ένοχο.

Αυτή την ώρα η μία εκ των τριών συνηγορων υπεράσπισης του 31χρονου Μανόλη Καλομοιρη, αγορεύει σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικων στον κατηγορουμενο.

Η κ. Σπανακη ζητά να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της υποδειγματικής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι η συμπλοκή έλαβε χώρα στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία ο Γιώργο Ξυλούρης πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του Μανόλη Καλομοίρη είχε δολοφονήσει τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Να σημειωθεί ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020. με κατηγορούμενο τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη Μανόλη για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίστηκε μέσα στον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ σήμερα αναμένεται να πέσει η αυλαία με την έκδοση της απόφασης.

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου, είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News