Χανιά: Έκκληση για άμεση απομάκρυνση κλαδιών από το φαράγγι του Καλαθά - Κίνδυνος πυρκαγιάς (pics)

Κρήτη
Χανιά: Έκκληση για άμεση απομάκρυνση κλαδιών από το φαράγγι του Καλαθά - Κίνδυνος πυρκαγιάς (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τώρα που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος η ανάγκη για την απομάκρυνση των κλαδιών είναι ακόμα μεγαλύτερη», αναφέρει η Ομάδα «Περιβάλλον Καλαθά»

Έκκληση για άμεση απομάκρυνση κλαδιών από το φαράγγι του Καλαθά απευθύνει η Ομάδα «Περιβάλλον Καλαθά» στις αρμόδιες Αρχές του Δήμου Χανίων για λόγους πυρασφάλειας με φόντο την αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει και με στόχο για να αποφευχθεί κίνδυνος πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους τα μέλη της Ομάδας, «απευθύνουμε εκ νέου έκκληση στις αρμόδιες αρχές του Δήμου Χανίων να απομακρύνουν τον μεγάλο όγκο κλαδιών που πετάχτηκαν το φθινόπωρο μέσα στο παρακείμενο φαράγγι του Καλαθά μετά από επιχείρηση «καθαρισμού» και την κοπή δέντρων στο δημοτικό οικόπεδο επί της οδού Πιστολάκη.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τόσους μήνες μετά δεν έχει τηρηθεί η υπόσχεση του αντιδημάρχου για την απομάκρυνση των κλαδιών και αυτά παραμένουν στην πλαγιά του φαραγγιού, ενώ κάποια έχουν πέσει πολύ κοντά στο μονοπάτι μέσα στο φαράγγι. Τώρα που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος η ανάγκη για την απομάκρυνσή τους είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Δήμο Χανίων η επιχείρηση καθαρισμού έγινε για λόγους πυρασφάλειας. Τα ξερά κλαδιά που βρίσκονται στο φαράγγι θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την περιοχή σε περίπτωση πυρκαγιάς. Από το οικόπεδο έχει απομακρυνθεί μέρος της περίφραξης κοντά στο νηπιαγωγείο, χωρίς να έχει αντικατασταθεί έως τώρα με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στο οικόπεδο οχήματα. Πλέον ακόμα και ιδιώτες έχουν ξεκινήσει να πετάνε άχρηστα αντικείμενα και μπάζα μέσα στο φαράγγι, χωρίς καμία κύρωση, καταστρέφοντας την βλάστηση εκεί. Στο σημείο έχουν εντοπιστεί πολλά σημαντικά φυτά, μεταξύ άλλων η κρητική τουλίπα (Tulipa cretica), η οποία προστατεύεται από Προεδρικό Διάταγμα 67/1981.

Ζητάμε εκ νέου την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί στη βλάστηση του δημοτικού οικοπέδου με τη φύτευση δέντρων και τη σωστή χρήση αυτού του χώρου προς όφελος των κατοίκων της περιοχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News