Επισκοπή: Σε δίκη ο 82χρονος ο οποίος πυροβόλησε 37χρονο που πήγε να του κλέψει το λάδι

Κρήτη
Επισκοπή: Σε δίκη ο 82χρονος ο οποίος πυροβόλησε 37χρονο που πήγε να του κλέψει το λάδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, τα προηγούμενα 24ωρα εκδόθηκε αρμοδίως βούλευμα, με το οποίο ο ηλικιωμένος παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 37χρονου

Σε δίκη παραπέμπεται ο 82χρονος γέροντας, ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο είχε ανοίξει πυρ εναντίον 37χρονου συγχωριανού του, ο οποίος νωρίτερα του είχε κλέψει ένα πλαστικό δοχείο με λάδι, στην Επισκοπή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, τα προηγούμενα 24ωρα εκδόθηκε αρμοδίως βούλευμα με το οποίο ο ηλικιωμένος παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 37χρονου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προσδιορισμός της δικασίμου αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η επίμαχη υπόθεση είχε... διχάσει την κοινή γνώμη, τον Μάιο του 2022. Ο 82χρονος άνδρας είχε πέσει τότε θύμα κλοπής από 37χρονο άνδρα, ο οποίος άνοιξε την αποθήκη τού σπιτιού του παππού και πήρε ένα τενεκέ με λάδι, τον οποίο φέρεται να μετέφερε στους δρόμους του χωριού.

Όταν ο συνταξιούχος επέστρεψε σπίτι του, φέρεται να βρήκε την αποθήκη ανοικτή και το λάδι εξαφανισμένο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, γείτονες τον ενημέρωσαν ότι είχαν δει τον 37χρονο να φεύγει με το δοχείο, και ο 82χρονος άρχισε να τον αναζητά. Λίγο παρακάτω, τον εντόπισε και η συνάντησή τους έμελλε να είναι επεισοδιακή...

Σύμφωνα με τον ηλικιωμένο, ο διαρρήκτης τού επιτέθηκε και ο ίδιος τρομοκρατημένος πυροβόλησε για εκφοβισμό. Όμως τα σκάγια τραυμάτισαν σοβαρά τον 37χρονο, ο οποίος τράπηκε σε φυγή και κρύφτηκε αιμόφυρτος σε μια οικοδομή, όπου τον εντόπισαν αργότερα συγχωριανοί του. Ο 37χρονος βαριά τραυματισμένος νοσηλεύτηκε στο ΠΑΓΝΗ και ο συνταξιούχος, παρά τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε σκοπό να τον τραυματίσει, είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Περίπου δύο μήνες μετά το αιματηρό περιστατικό και την προφυλάκιση του γέροντα (Ιούλιος 2022), οι Αρχές αντικατέστησαν το μέτρο της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων, μεταξύ των οποίων η καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 5.000 ευρώ. Η απόφαση της υπό όρους αποφυλάκισης του 82χρονου ελήφθη εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Ωστόσο, ο παππούς δεν έμελλε να αποφυλακιστεί τότε: Ο λόγος ήταν ότι οι οικείοι του δεν είχαν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό το οποίο απαιτείτο και να βγει ο άνθρωπός τους από τη φυλακή.

Όπως ανέφερε πέρυσι το καλοκαίρι σχετικό ρεπορτάζ του neakriti.gr, το διάστημα που ακολούθησε, η πλευρά της υπεράσπισης του 82χρονου υπέβαλε αρμοδίως αίτημα μείωσης της εγγυοδοσίας, το οποίο έγινε δεκτό. Όπως είχε αναφέρει τότε η δικηγόρος κ. Θεονύμφη Μπέρκη, η χρηματική εγγυοδοσία ορίστηκε στα 1.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες, η οικογένειά του έκανε τεράστιες προσπάθειες και, αφού συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό, η χρηματική εγγύηση καταβλήθηκε και ο παππούς αφέθηκε τελικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Αύγουστο.

Τρεις μήνες στη φυλακή

Πάντως, με τον εγκλεισμό του στη φυλακή για περίπου τρεις μήνες πέρυσι το καλοκαίρι, ο γέροντας φέρεται να βίωσε μία από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες που είχε ζήσει. Το διάστημα που παρέμενε έγκλειστος στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, εκτός από τα προβλήματα υγείας που ήδη αντιμετώπιζε, ο 82χρονος κατέπεσε ψυχολογικά.

Μάλιστα, κάποιες στιγμές που ο 82χρονος ένιωθε ότι η κατάσταση που βιώνει είναι αβάστακτη, εμφανώς φορτισμένος, ξεσπούσε σε κλάματα. Εντούτοις, αυτές τις δύσκολες ώρες είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στήριξη τόσο των υπόλοιπων κρατουμένων, όσο και του προσωπικού των φυλακών.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του, η οικογένεια του ηλικιωμένου «διά της συνηγόρου του ευχαριστεί το σύνολο του προσωπικού της φυλακής, καθώς και τους συγκρατούμενούς του, οι οποίοι στήριξαν και βοήθησαν τον παππού όλο το διάστημα που αυτός παρέμεινε έγκλειστος».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας τον Μάιο του 2022

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Μάιο του 2022 η ΕΛ.ΑΣ. για την επίμαχη υπόθεση, αναφερόταν ότι «συνελήφθη (...) 10/05/2022 το μεσημέρι, σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 81χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη επίσης, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, (...) ο 36χρονος αφαίρεσε από την οικία τού 81χρονου ποσότητα ελαιολάδου, έγινε όμως αντιληπτός και, αφού διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, ο 81χρονος τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθη ο 81χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ το εν λόγω κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News