Με τους πυροσβέστες ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης (pics)

Κρήτη
Με τους πυροσβέστες ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία δύσκολη μάχη, πολλές φορές άνιση, πολλές φορές με ελλιπή μέσα

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης λόγω και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνομίλησε με Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου - Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης Υποστράτηγο Κων/νο Θεοφιλόπουλο, τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπυραρχο  Γεώργιο Τσικαλά, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου Πύραρχο Μιχάλη Σεληνιωτάκη και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αφού ενημερώθηκε για τα θέματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες, ξεκίνησε επίσημα η αντιπυρική περίοδος σε όλη τη χώρα. Βρίσκομαι σήμερα εδώ δίπλα στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για να τιμήσω  όλους εσάς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, πολλές φορές ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των συμπολιτών μας.

Μία δύσκολη μάχη, πολλές φορές άνιση, πολλές φορές με ελλιπή μέσα.

Αλλά η προστασία του φυσικού μας πλούτου αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Και οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να είμαστε, όλοι μας, ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουμε οποιαδήποτε υπαίθρια  δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Να έχουμε προχωρήσει στον καθαρισμό των οικοπέδων μας. Να συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου. Τα διδάγματα του παρελθόντος μας έχουν διδάξει ότι η κλιματική αλλαγή επιβάλλει συλλογικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Η πρόληψη, η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνδυασμό με την ενίσχυση και το συντονισμό όλων των φορέων θα βοηθήσουν σημαντικά στον περιορισμό των φυσικών καταστροφών σε αυτή την αντιπυρική περίοδο.

Καλή δύναμη και καλό έργο σε όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News