Κρήτη

Κρήτη: Σε «συναγερμό» οι υπηρεσίες υπό τον φόβο της εμφάνισης του Αιγυπτιακού κουνουπιού (vid)

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, και το Κουνούπι Τίγρης μπορεί να μεταδώσει τον Δάγκειο πυρετό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τα κρούσματα Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα ήταν αυξημένα κατά 40%, αντιθέτως στην Κρήτη δεν υπήρξαν κρούσματα

  • Συναγερμός για το αιγυπτιακό κουνούπι και τον δάγκειο πυρετό
  • Αυξημένα πέρυσι κατά 40% τα κρούσματα δυτικού Νείλου στην Ελλάδα
  • Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί κατά τον κουνουπιών με την χρήση drone
  • Οι χειρονόμοι τα ακίνδυνα έντομα που συγχέονται με τα επικίνδυνα κουνούπια

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης υπό τον φόβο της εμφάνισης του επικίνδυνου Αιγυπτιακού κουνουπιού που μπορεί να μεταδώσει τον Δάγκειο πυρετό, με την επιτήρηση να είναι ενισχυμένη σε Αεροδρόμιο, λιμάνια και ΚΤΕΛ.

Και όλα αυτά μετά τον συναγερμό του υπουργείου Υγείας, ο οποίος απέστειλε πρόσφατα εγκύκλιο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τον Ευρωπαϊκό συναγερμό, μετά την εμφάνιση του Αιγυπτιακού κουνουπιού σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, και το Κουνούπι Τίγρης μπορεί να μεταδώσει τον Δάγκειο πυρετό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τα κρούσματα Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα ήταν αυξημένα κατά 40%, αντιθέτως στην Κρήτη δεν υπήρξαν κρούσματα.

Με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και της τουριστικής οικονομίας ξεκίνησαν οι ψεκασμοί κουνουπιών και με τη χρήση drone, με την αρχή να γίνεται στον Γιόφυρο ποταμό, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί αναφέρονται στα ακίνδυνα έντομα τα οποία αρκετοί πολίτες συγχέουν με κουνούπια. Πρόκειται για τους λεγόμενους χειρονόμους τα οποία μοιάζουν με κουνούπια αλλά δεν τσιμπούν.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε 5.000 εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια