Κρήτη

Ηράκλειο: Με κλάματα οι Ρόμα στη φυλακή για τη ληστεία στο βενζινάδικο

Μετά το πέρας των απολογιών τους, οι δύο νεαροί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τη φυλακή. Στο άκουσμα της απόφασης των ανακριτικών Αρχών, οικείοι τους που βρίσκονταν στους διαδρόμους των δικαστηρίων κι έξω από αυτό, ξέσπασαν σε λυγμούς

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν νωρίτερα σήμερα Τρίτη (2/5) οι δύο νεαροί Ρομά οι οποίοι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης προέβησαν σε δύο ληστείες, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αρπάζοντας καπνικά προϊόντα και χρήματα από ένα περίπτερο κι ένα βενζινάδικο.

Μετά την προθεσμία που είχαν λάβει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους που τους διορίστηκαν αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι, ενώ κατά τη διάρκεια των απολογιών, έβαλαν τα κλάματα εμφανώς φορτισμένοι συγκινησιακά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι νεαροί υποστήριξαν ότι ήταν πάρα πολύ μεθυσμένοι το επίμαχο βράδυ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως αφού ξύπνησαν το επόμενο πρωινό και συνειδητοποίησαν το τι είχε συμβεί, μετέβησαν στο βενζινάδικο κι επέστρεψαν τα χρήματα που είχαν αρπάξει μερικές ώρες νωρίτερα (περίπου 750 ευρώ).

Εξάλλου, φέρεται ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους να ανέλαβε ενώπιον της ανακρίτριας την ευθύνη για τις ληστείες.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, και στο υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που συνέλεξε η Αστυνομία, οι δύο άνδρες φέρονται να… τρεκλίζουν από το μεθύσι.

Μετά το πέρας των απολογιών τους, οι δύο νεαροί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τη φυλακή. Στο άκουσμα της απόφασης των ανακριτικών Αρχών, οικείοι τους που βρίσκονταν στους διαδρόμους των δικαστηρίων κι έξω από αυτό, ξέσπασαν σε λυγμούς. Οι δύο Ρομά οι οποίοι άρπαξαν συνολικά ποσό άνω των 1000 ευρώ, οδηγήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας σιδηροδέσμιοι στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου κι εμφανίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος και των δύο νεαρών ποινικές διώξεις για ληστεία (κακούργημα) και παράνομη οπλοφορία (πλημμέλημα). Στη συνέχεια, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθούν, ωστόσο, έλαβαν προθεσμία για σήμερα Τρίτη 2/5. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι, την ώρα που ανέμεναν, στον όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας, ξέσπασαν σε κλάματα. Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» στα δικαστήρια Ηρακλείου έδωσαν αρκετά άτομα από τον περίγυρό τους, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.

Οι δύο ημεδαποί άνδρες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενεπλάκησαν σε δύο ληστείες. Στην πρώτη περίπτωση, λήστεψαν ένα περίπτερο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση έβαλαν στο «μάτι», βενζινάδικο.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια