Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης: Έκλεισε ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας και συνεχίζει

Κρήτη
Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης: Έκλεισε ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας και συνεχίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο λειτουργίας της, η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης έχει διαθέσει περισσότερους από 7 τόνους τροφίμων σε 22 Ιδρύματα και Φορείς, που σιτίζουν πάνω από 3.500 ωφελούμενους

Έναν χρόνο μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης λειτουργίας συμπληρώνει αυτές τις μέρες η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, η οποία λειτουργεί στην πόλη του Ηρακλείου με τη διαχειριστική ευθύνη του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου».

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο λειτουργίας της, η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης έχει διαθέσει περισσότερους από επτά τόνους τροφίμων σε είκοσι δύο Ιδρύματα και Φορείς, που σιτίζουν άνω των 3.500 ωφελούμενων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου, η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαίρη Παχιαδάκη επισημαίνει ότι «αυτή η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από εταιρείες, σούπερ μάρκετ, ιδιώτες παραγωγούς και λιανεμπόρους, προκειμένου η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης να αξιοποιήσει τα πλεονάσματα των αγαθών που προσφέρουν, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν σε χωματερές. Τους οφείλουμε ένα τεράστιο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”. Ο Φορέας μας, ωστόσο, παραμένει πάντα ανοικτός σε νέες συνεργασίες ώστε να βοηθηθούν όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης, που στεγάζεται στην οδό Κάσου 3, σε χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τα SM “Χαλκιαδάκης”, είναι η έκτη στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση της Τράπεζας Τροφίμων Αθήνας που εκπροσωπεί χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Σκοπός των Τραπεζών Τροφίμων είναι η στοχευμένη προμήθεια Ιδρυμάτων και Δομών που συνδράμουν ωφελούμενούς τους, με είδη πρώτης ανάγκης. Τα είδη αυτά προσφέρονται πριν τη λήξη τους, με παράλληλα οφέλη τη μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News