Γιώργος Σπετσωτάκης: Μαζεύουν χρήματα για τον αστυνομικό που έχασε το πόδι του σε τροχαίο

Κρήτη
Γιώργος Σπετσωτάκης: Μαζεύουν χρήματα για τον αστυνομικό που έχασε το πόδι του σε τροχαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Σπετσωτάκης ευχαρίστησε τον κόσμο για τη βοήθεια, την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση, αλλά και για την απέραντη αγάπη που έλαβε, από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου βρίσκεται με τη σύζυγό του στο πλάι του

Η δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης μπορεί να κάνει τα πάντα... Αυτό αποδεικνύεται από την περίπτωση του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Σπετσωτάκη, ο οποίος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του.

Προχθές Κυριακή, πλήθος συμπολιτών μας κατέκλυσαν τον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, συμμετέχοντας σε μεγαλειώδη εκδήλωση που διοργανώθηκε για τη στήριξη του μεγάλου αγώνα που κάνει ο Γιώργος και η οικογένειά του για την αποκατάσταση του προβλήματος υγείας του.

Ο Μανόλης Κονταρός μαζί με το συγκρότημά του ταξίδεψαν με τις νότες τους το πλήθος που συγκεντρώθηκε, ενώ μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας χάρισαν με τους χορούς τους η χορευτική ομάδα “Ελπίδες” μαζί με την εφηβική ομάδα του Μουσικοχορευτικού Εργαστηρίου “Πυρρίχια Δρώμενα”.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, από τις δωρεές των συμπολιτών μας συγκεντρώθηκε προχθές το ποσό των 32.880 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για να καλύψει ιατρικές ανάγκες του Γιώργου για την αποκατάσταση του ποδιού του.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα “Δεν πίνω όταν οδηγώ και δεν οδηγώ όταν πίνω!”, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εμπέδωσης της έννοιας της οδηγικής συνείδησης, με αφορμή και το τροχαίο ατύχημα που καθήλωσε έναν συνάνθρωπό μας στο νοσοκομείο. Ο λόγος για τον Γιώργο, τα λόγια του οποίου μέσα από το νοσοκομείο προκαλούν συγκίνηση.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου»

«Θέλω να σας πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μέσα από την καρδιά μου για την απέραντη συμπαράστασή σας! Να σας εκφράσω πόσο ευλογημένος νιώθω, που όλοι εσείς έχετε γίνει η οικογένειά μου. Να είστε ευλογημένοι και να χαίρεστε, γιατί σας πρέπει!». Με τα λόγια αυτά επέλεξε ο Γιώργος Σπετσωτάκης να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη βοήθεια, την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση, αλλά και για την απέραντη αγάπη που έλαβε, από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου βρίσκεται με τη σύζυγό του στο πλάι του.

«Η μέρα της Κυριακής 30 Απριλίου 2023 χάρισε το χαμόγελο στον Γιώργο μας και στην οικογένειά του από το πλήθος των συμπολιτών που κατέκλυσε τον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου. Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση έδωσαν ελπίδα στην ελπίδα του Γιώργου, δύναμη στη δύναμή του, πίστη στην πίστη του, για να μπορέσει να ανεβεί τον ανηφορικό δρόμο, να αποκαταστήσει την υγεία του και να βγει νικητής!

Με το σύνθημα “Δε πίνω όταν οδηγώ και δεν οδηγώ όταν πίνω!”, έγινε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης κι εμπέδωσης της έννοιας της οδικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες, με την ελπίδα να διαμορφώσουν οι συμπολίτες μία διαφορετική κουλτούρα όσον αφορά στην κοινωνική ευθύνη που έχει ο καθένας και η καθεμία που κυκλοφορεί στον δρόμο. Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση της Αστυνομίας Ρεθύμνου διέθεσε στους παρευρισκόμενους σχετικό ενημερωτικό υλικό με οδηγίες και τεστ αλκοόλ μιας χρήσης», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, οι οποίοι, εκφράζοντας και την οικογένεια του αστυνομικού, ευχαρίστησαν θερμά όλους αυτούς κι αυτές που του έσωσαν τη ζωή και που από την πρώτη στιγμή τον φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, το ΕΚΑΒ, τους συναδέλφους του στα ΤΑΕ Ρεθύμνου και ιδιαίτερα τον ομαδάρχη των ΤΑΕ, Μανούσο Σμπυράκη, και την ομάδα του, οι οποίοι βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο ατυχήματος κι εφάρμοσαν άριστα τα όσα εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες για να μπορέσουν να τον κρατήσουν στη ζωή).

Μητροπολίτης Ρεθύμνου: «Όλοι μαζί όλα τα μπορούμε»

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ευχαρίστησε τον Γιώργο: «...γι’ αυτό που διδάσκει, γι’ αυτό που λιτανεύει, γι’ αυτό που μαρτυρεί...! Θέλω να καταθέσω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για την όμορφη αυτήν πρωτοβουλία, που όλοι μαζί συμπράττουμε. Όλοι μαζί όλα τα μπορούμε, μέχρι τον ουρανό να φτάσουμε... Γι’ αυτό, μην επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να μείνει μόνος του, όπως και ο Γιώργος δεν είναι μόνος του...».

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον Γιώργο, μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαΐου στα παρακάτω γραφεία:

* “Πυρρίχια Δρώμενα”, Μιχαήλ Μαρούλη 16, Ρέθυμνο, και ώρες 5-10 μ.μ., τηλ. 6936/001.581.

* “Δότες Ζωής”, Γερακάρη 124, Ρέθυμνο, και ώρες 6-8 μ.μ., τηλ. 6972/443.983.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης “Δότες Ζωής”, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, καθώς και το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνου “Πυρρίχια Δρώμενα”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News