Κρήτη: Όλο και περισσότεροι «βάζουν» τα σπίτια τους στην κερδοφόρα τουριστική βιομηχανία (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Όλο και περισσότεροι «βάζουν» τα σπίτια τους στην κερδοφόρα τουριστική βιομηχανία (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαία η αύξηση με φόντο τις εκτιμήσεις για νέο τουριστικό ρεκόρ - Περισσότερες από 27.000 κλίνες σε τουριστικές κατοικίες και επαύλεις

Περισσότερες από 27.000 κλίνες λειτουργούν με σήμα του ΕΟΤ σε επίπεδο Κρήτης, με Γερμανούς, Άγγλους, Γάλλους, Ισραηλινούς, Ελβετούς και Ολλανδούς να προτιμούν την εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού σε τουριστικές κατοικίες και επαύλεις, λίγα χιλιόμετρα από την θάλασσα αλλά και στην ενδοχώρα.

Επιλέγουν χαλαρές διακοπές μακριά από τα πολλά βλέμματα και ανακαλύπτουν τις ομορφιές και την ιστορία του νησιού, νοικιάζοντας αυτοκίνητα, για αρκετές ημέρες καθώς ο μέσος όρος διαμονής τους είναι μια εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό της ραγδαίας αύξησης είναι το γεγονός ότι μόνο το 2022 προστέθηκαν επιπλέον 2.183 κλίνες και με την αύξηση να είναι σημαντική και το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στο Νομό Χανίων, καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε τουριστικές κατοικίες και επαύλεις.

Από 257 κλίνες το πρώτο τρίμηνο του 2022, ανέρχονται σε 495 το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ελαφριά αύξηση καταγράφεται και στο Νομό Ηρακλείου.

Από 84 κλίνες το πρώτο τρίμηνο του 2022, ανέρχονται σε 104 το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αντιθέτως, μείωση καταγράφεται στο Νομό Ρεθύμνου και Λασιθίου, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Οικογένειες ή παρέες τουριστών διαθέτουν από 150 έως 300 ευρώ τη βραδιά ενώ για πολυτελείς διακοπές στην Ελούντα, σε επαύλεις που διαθέτουν όλες τις ανέσεις, το ποσό μπορεί να αγγίξει τις 2.000 ευρώ, τη βραδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News