Γιάννης Κουράκης: Τεράστιος ο πλούτος των Κειμηλίων του Μικρασιατικού Ελληνισμού (pics)

Κρήτη
Γιάννης Κουράκης: Τεράστιος ο πλούτος των Κειμηλίων του Μικρασιατικού Ελληνισμού (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης επισκέφθηκε την εντυπωσιακή έκθεση «1923-2023: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο τόπος που μας ένωσε», όπου για πρώτη φορά εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια

Την εντυπωσιακή Έκθεση «1923-2023: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο τόπος που μας ένωσε» που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, (από 24 έως τις 30 Απριλίου 2023) επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

Για πρώτη φορά εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια.

Όλοι οι φορείς (Σύλλογοι, Εκκλησία, Γενικά Αρχεία του Κράτους. Ιδιώτες κ.α.) συνεργαστήκαν – συνέβαλαν για την συγκέντρωσή, καταγραφή και ανάδειξή τους.

Ο τεράστιος πλούτος των κειμηλίων που βρίσκεται διάσπαρτος σε οικογένειες, πρέπει να καταγραφεί και να αναδειχτεί.

Είναι επίσης γνωστό ότι το Ηράκλειο διπλασίασε τον πληθυσμό του με τους πρόσφυγες, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την πρόοδο και το μέλλον του.

Ο κ. Κουράκης αφού συνεχάρη την κ. Δέσποινα Συγγελάκη αλλά και τα Μικρασιατικά Σωματεία για την εντυπωσιακή και όμορφη έκθεση, δήλωσε:

«Η Ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού είναι πλούσια και μεγάλη και τα αυθεντικά κειμήλια που εκτίθενται είναι εκπληκτικά και παράλληλα εντυπωσιακά. Αναδεικνύεται με το καλύτερο τρόπο ότι απαιτείται, να εξευρεθεί χώρος που θα στέγασή τους πολύτιμους αυτούς θησαυρούς, αλλά και τα Μικρασιατικά Σωματεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News