Πρωτομαγιά με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

Κρήτη
Πρωτομαγιά με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Πρωτομαγιά στην Κρήτη με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές

Σήμερα Δευτέρα, 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 

//--> //-->

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή, σύμφωνα με το meteo.gr: 

Στο Ηράκλειο

Πυκνές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο

Βροχερός ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Άνω Βιάννο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Βροχερός θα είναι ο καιρός στα Σφακιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Πυκνές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Ρέθυμνο. Αργά το απόγευμα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Βροχερό το σκηνικό του καιρού σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Έντονα συννεφιασμένος προβλέπεται ο ουρανός και στον Άγιο Νικόλαο, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Άστατος καιρός με πυκνές νεφώσεις και ασθενής βροχή κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός την Πρωτομαγιά στην επικράτεια

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 18 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 2 Μαΐου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια όπου θα φτάσει τους 21 με 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 3 Μαΐου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς μέχρι το απόγευμα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά σταδιακά θα εξασθήνησουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 4 Μαΐου

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα το πρωί στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα, σε βόρειους με την ίδια ένταση. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 5 Μαΐου

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για το Σάββατο, 6 Μαΐου

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίιδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News