Βρύσαλης: «Απαράδεκτη και επικίνδυνη η εγκύκλιος του υπουργείου για τις εφημερίες»

Κρήτη
Βρύσαλης: «Απαράδεκτη και επικίνδυνη η εγκύκλιος του υπουργείου για τις εφημερίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτη η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας περί εφημεριών και αμφισβήτησης της ειδικότητας των γιατρών» - «Όχι στην επιστροφή στον Μεσαίωνα»

«Η εγκύκλιος του υπουργείου υγείας που ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί όλους τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων Τομέα να κάνουν όλες τις εφημερίες που αντιστοιχούν στον Τομέα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στα δημόσια είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη», όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Παράλληλα συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία καταφεύγει στην εύκολη λύση και καλεί τους γιατρούς να… βγάλουν το «φίδι από την τρύπα». Και αυτό την ώρα που οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων έχουν φτάσει σε τραγικό σημείο το τελευταίο διάστημα».

Ο κ. Βρύσαλης όπως επισημαίνει πως «αντί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άμεσες μόνιμες προσλήψεις, παροχή πραγματικών κινήτρων και σεβασμό στο υγειονομικό προσωπικό, αναγκάζει κάθε γιατρό κάθε νοσηλευτή να είναι διαθέσιμος για εφημερία, βάρδια οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη. Να πάρει πίσω την εγκύκλιο η κυβέρνηση».

Καταλήγει τονίζοντας: «Οι αγώνες των μαχόμενων υγειονομικών μέσα από τα σωματεία τους μαζί με το λαϊκό κίνημα θα βάλει φρένο στην παραπέρα υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News