Εικόνες ντροπής στον Πλατανιά: Εκτεταμένη διάβρωση από τον Οκτώβριο του 2022 - Στην τύχη της η πιο τουριστική παραλία

Κρήτη
Εικόνες ντροπής στον Πλατανιά: Εκτεταμένη διάβρωση από τον Οκτώβριο του 2022 - Στην τύχη της η πιο τουριστική παραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντροπιάζει η εικόνα στον Πλατανιά των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, των πεντάστερων ξενοδοχείων, της πιο αναπτυγμένης επιχειρηματικά ζώνης, του πιο δημοφιλή προορισμού

Ντροπή και αγανάκτηση προκαλεί η εγκατάλειψη στην παραλία του Πλατανιά ,στο τμήμα που τον περασμένο Οκτώβριο υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από την διάβρωση. Μια ανάσα από τα πεντάστερα ξενοδοχεία, εκεί που χτυπά η καρδιά του τουρισμού ενός ολόκληρου του νομού, το κράτος είναι εκκωφαντικά απών, με τον δήμο, την περιφέρεια και τους υποψήφιους βουλευτές,  να περιορίζονται όπως καταγγέλλουν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, σε επισκέψεις και υποσχέσεις.

Στις 30 Απριλίου 2023. Αυτή είναι η εικόνα στην παραλία της πιο τουριστικής περιοχής των Χανίων, εν όψει μιας σεζόν που αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Στον Πλατανιά των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, των πεντάστερων ξενοδοχείων, της πιο αναπτυγμένης επιχειρηματικά ζώνης, του πιο δημοφιλή προορισμού.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2022 δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ. Η εκτεταμένη διάβρωση, σήμερα δεν απειλεί μόνο κατοικίες και επιχειρήσεις, αλλά κυρίως, ανθρώπινες ζωές.

Δήμος Πλατανιά, περιφερειακή ενότητα Χανίων και τοπικοί βουλευτές παραπέμπουν στην Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου. Η ευθύνη γίνεται μπαλάκι, με τους κατοίκους, έχοντας υπερβεί προ πολλού τα όρια της αγανάκτησης, να παρακολουθούν ένα θέατρο του παραλόγου.

Μεγάλο τμήμα της τσιμεντένιας κατασκευής που χρησιμοποιείται ως πεζόδρομος, έχει υποχωρήσει. Το σωζόμενο, πατάει κυριολεκτικά στον αέρα. Μια ντουζιέρα στο σκηνικό της καταστροφής παραπέμπει σε σεισμόπληκτη περιοχή.

Μια ξύλινη κατασκευή που κι αυτή κατασκευάστηκε από ιδιώτες με αφορμή το ατύχημα ενός παιδιού τουριστών, είναι η μοναδική παρέμβαση που έχει γίνει από τη στιγμή της διάβρωσης.

Απορημένοι οι τουρίστες περπατούν πάνω στα χαλάσματα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Από θαύμα έχουν καταγραφεί μόνο μικροατυχήματα. Ο κίνδυνος αυξάνει τις νυχτερινές ώρες.

Την ίδια στιγμή, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό κομμάτι της τουριστικής ζώνης, παρατείνουν το άνοιγμα των καταλυμάτων ή των επιχειρήσεων εστίασης που διαθέτουν, αναμένοντας την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας ή οποιουδήποτε φορέα για το αυτονόητο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News