Χανιά: Συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος - «Αγκάθι» η έλλειψη εργαζομένων στον τουριστικό κάδο (vid)

Κρήτη
Χανιά: Συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος - «Αγκάθι» η έλλειψη εργαζομένων στον τουριστικό κάδο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθερό περιβάλλον μετά τις εκλογές προσδοκά ο επιχειρηματικός κόσμος - Ζητούμενο η δανειοδότηση κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η σταθερότητα μετά τις εκλογές, σε πολιτικό, οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, αποτελεί βασικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Στην διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος τονίστηκε πως ο τουρισμός και οι εξαγωγές θα πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά προς όφελος συνολικά της ελληνικής οικονομίας. 

Κανένα περιθώριο οπισθοδρόμησης δεν αφήνουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις τα βήματα ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που έγιναν μετά την περίοδο της πανδημίας. Με κύριους μοχλούς στήριξης τον τουρισμό και τις εξαγωγές, η επιχειρηματικότητα είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Μασούτη, προϋπόθεση είναι η σταθερότητα.

Στην διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος τονίστηκαν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και οι προοπτικές που ανοίγονται από την αύξηση των εξαγωγών και την προβλεπόμενη εκτόξευση του τουρισμού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης αναφέρθηκε στις δραματικές ελλείψεις που παρατηρούνται φέτος σε προσωπικό στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και ευρύτερα στον τομέα του τουρισμού.

Ζητούμενο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρομεσαίες, είναι η δυνατότητα δανειοδότησης.

Η εικόνα της επιχειρηματικότητας πάντως στην μετά την πανδημία εποχή, είναι αυτή που σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ελλάδος ,έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της με τις διαγραφές να αποτελούν σήμερα ένα μικρό ποσοστό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News