Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Πρωτομαγιά στην Κρήτη - Πού θα κυμανθεί ο υδράργυρος

Κρήτη
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Πρωτομαγιά στην Κρήτη - Πού θα κυμανθεί ο υδράργυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νεφώσεις και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα γιορτάσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης την Πρωτομαγιά. Από αύριο προβλέπεται αστάθεια κυρίως στην ενδοχώρα του νησιού χωρίς πάντως φαινόμενα που θα ανατρέψουν τα σχέδια των εκδρομέων

 

  • Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη την Πρωτομαγιά, με νεφώσεις και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες
  • Άνοδο θα σημειώσει ο υδράργυρος στο νησί

Συννεφιασμένο προβλέπεται να είναι το επόμενο διήμερο στην Κρήτη με τις καιρικές συνθήκες ωστόσο να ευνοούν τόσο τις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά όσο και τις εξορμήσεις του κόσμου στην ύπαιθρο.

«Αναμένεται ότι γενικά οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη θα είναι με συννεφιά, θα υπάρχουν φυσικά και περιοχές με ηλιοφάνεια ενώ στις περιοχές με τις νεφώσεις δεν αναμένεται να σημειωθούν φαινόμενα τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα είναι μια ευχάριστη μέρα εξ αιτίας του ότι θα έχουμε χαμηλό ανεμολογικό πεδίο», όπως είπε ο κ. Λέκκας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV.

Σε ανοιξιάτικα επίπεδα ωστόσο επιμένει να διατηρείται η θερμοκρασία που σε ολόκληρη την Κρήτη δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 «Ναι μεν κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί θα είναι σε χαμηλά επίπεδα εξ αιτίας της ψυχρής αέριας μάζας που παραμένει πάνω από το νησί μας, με τις ελάχιστες στις παράκτιες ζώνες να κυμαίνονται μεταξύ 14 έως 15 βαθμούς, στην ενδοχώρα και τα ορεινά χαμηλότερες», σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

Για πολύ τολμηρούς θα είναι και οι βουτιές στις θάλασσες του νησιού που μπορεί να προσελκύσουν τους λάτρεις του θαλασσινής αύρας, ωστόσο δύσκολα θα επιχειρήσουν να κολυμπήσουν.

«Οι θερμοκρασίες των θαλασσών μην ξεχνάμε αυτή την περίοδο διατηρούνται κοντά στους 18 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει θάρρος για να μπεις», όπως είπε στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Από την Τρίτη αν και για την υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται αστάθεια, στην Κρήτη μια θερμότερη αέρια μάζα από τα νότια αναμένεται να ανεβάσει τη θερμοκρασία, θυμίζοντας πως το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!

Για την ασφαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων αυξημένη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης όσο και μέσα στις πόλεις ,με έμφαση στους κόμβους εξόδου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News