Γάζι: Οι κάμερες «έπιασαν» τους ληστές του βενζινάδικου, που αποδείχθηκαν ερασιτέχνες!

Κρήτη
Γάζι: Οι κάμερες «έπιασαν» τους ληστές του βενζινάδικου, που αποδείχθηκαν ερασιτέχνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν οι δύο Ρομά που λήστεψαν περίπτερο και βενζινάδικο, γεμίζοντας... και το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους

Για κακούργημα διώκονται οι δύο νεαροί, οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες των δύο θρασύτατων ληστειών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Οι φερόμενοι ληστές αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Τρίτης. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Οι δύο Ρομά, οι οποίοι άρπαξαν συνολικά ποσό άνω των 1.000 ευρώ, οδηγήθηκαν χθες Παρασκευή 28 Απριλίου, σιδηροδέσμιοι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κι εμφανίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Υπηρεσίας. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος και των δύο νεαρών ποινικές διώξεις για ληστεία (κακούργημα) και παράνομη οπλοφορία (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι, την ώρα που ανέμεναν στον όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Υπηρεσίας, ξέσπασαν σε κλάματα. Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι το “παρών” στα Δικαστήρια Ηρακλείου έδωσαν αρκετά άτομα από τον περίγυρό τους, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.

Οι δύο ημεδαποί άνδρες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ενεπλάκησαν σε δύο ληστείες. Στην πρώτη περίπτωση λήστεψαν ένα περίπτερο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση “έβαλαν στο μάτι” βενζινάδικο.

Οι δύο Ρομά σε αμφότερες τις περιπτώσεις χρησιμοποίησαν μαχαίρι κι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Αρχικά, απείλησαν με το μαχαίρι τον υπάλληλο του περιπτέρου, αρπάζοντας το ποσό των 200 ευρώ. Εντούτοις, οι κατηγορούμενοι δεν έμειναν μόνο στα... μετρητά, αφού άρπαξαν και αρκετά καπνικά προϊόντα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αφαίρεσαν από το περίπτερο καπνικά προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας 60 ευρώ.

Κατόπιν, επιβαίνοντας σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε βενζινάδικο στην περιοχή του Γαζίου. Εκεί, έχοντας ξανά καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν 1.000 ευρώ από τον υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων. Σαν να μην έφτανε αυτό, υποχρέωσαν τον εργαζόμενο να εφοδιάσει το όχημά τους με βενζίνη χρηματικής αξίας... 90 ευρώ.

«Ήμασταν μεθυσμένοι»

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη χθεσινή ημέρα στα Δικαστήρια Ηρακλείου. Όση ώρα ανέμεναν έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, στον όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, ξέσπασαν σε κλάματα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν ότι αμφότεροι βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης την ώρα που προέβησαν στις επίμαχες ληστείες.

Τελικά, σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ληστεία (κακουργηματικού χαρακτήρα) και παράνομη οπλοφορία (πλημμέλημα). Κατόπιν, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου. Ζήτησαν, ωστόσο, κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη, στις 11 το πρωί. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι κανείς από τους δύο συλληφθέντες δεν είχε δικηγόρο. Όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις από τον νόμο, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές τούς διόρισαν αυτεπαγγέλτως συνηγόρους υπεράσπισης.

Τους “έπιασε” η κάμερα - Το κλειστό κύκλωμα κατέγραψε τον αριθμό της πινακίδας του Ι.Χ. τους

Πάντως, οι θρασύτατοι ληστές δε διέφυγαν για πολλή ώρα τη σύλληψη, αφού λίγο αργότερα έπεσαν στο “δόκανο” της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, αφού ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των δύο ληστειών, συνελήφθησαν από στελέχη της Ασφάλειας Ηρακλείου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, “προδόθηκαν” από το υλικό που προήλθε από κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΡΗΤΗ TV”, λόγω της υψηλής ευκρίνειας του κλειστού κυκλώματος, κατέστη δυνατό να καταγραφεί ο αριθμός πινακίδας του οχήματος των νεαρών, παρά το ότι είχε επιχειρηθεί να καλυφθεί με... σελοτέιπ. Εξάλλου, ένας από τους δύο νεαρούς φέρεται να έβαλε την κουκούλα στο κεφάλι του ακριβώς... μπροστά από την κάμερα ασφαλείας! Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί δε δυσκολεύτηκαν να ταυτοποιήσουν, να εντοπίσουν και τελικά να συλλάβουν τους δράστες.

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε από την Αστυνομία και το Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν οι δράστες, και το οποίο επίσης κατασχέθηκε. Επισημαίνεται ότι στην κατοχή των δύο ημεδαπών βρέθηκε - και κατασχέθηκε - το σύνολο των κλοπιμαίων, το οποίο κι επιστράφηκε στους νόμιμους κατόχους του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News