Κρήτη

Ρέθυμνο: Συνάντηση Κεφαλογιάννη - Μαρινάκη με στόχο τον απολογισμό της κυβερνητικής περιόδου

Συνάντηση Γιάννη Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη

Στο μητροπολιτικό Δήμο Ρέθυμνου συνέχισε τις θεσμικές του επαφές εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ο υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Κεφαλογιάννης, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη με στόχο τον απολογισμό της κυβερνητικής περιόδου, η οποία υπήρξε παραγωγική για το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Σε κάθε ευκαιρία ο κ. Κεφαλογιάννης αναδεικνύει το βασικό κορμό του σχεδιασμού που ξεκίνησε το 2019 αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε μιας και δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας. Έχοντας ξεκάθαρη πεποίθηση ότι μόνο μέσα από ένα ολοκληρωμένο και συστηματικό σχεδιασμό μπορεί το Ρέθυμνο να ξεχωρίσει και να αναπτυχθεί.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Από το 2012 τονίζω σταθερά ότι οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης ρεαλιστικών λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Με στόχο να δημιουργήσουμε διευρυμένες συνέργειες για την αναπτυξιακή αντεπίθεση του Ρεθύμνου. Αυτό ακριβώς κάναμε πράξη κατά την Κυβερνητική περίοδο 2019-2023 και σε ότι αφορά τη θεσμική συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου καταφέραμε να πέτυχουμε πολλά και να σχεδιάσουμε ακόμα περισσότερα. Ενδεικτικά:

  • Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και προχωράει η «Αποκατάσταση Κτιρίου Φιλαρμονικής - Ωδείου Δήμου Ρεθύμνης», προκειμένου για πρώτη φορά να έχει το κτίριο που της αρμόζει.
  • Με αποφάσεις της Κυβέρνησης έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των ενεργειών ωρίμανσης, τη χρηματοδότηση και τη δρομολόγηση των απαιτούμενων βημάτων σχετικά με τη δημιουργία ενός συγχρόνου αρχαιολογικού μουσείου. Σήμερα για πρώτη φορά υπάρχει δεσμευμένη χρηματοδότηση τόσο για την ολοκλήρωση των μελετών όσο και την ανέγερση του μουσείου προκειμένου να αποκτήσει το Ρέθυμνο ένα χώρο που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει το σύνολο των ευρημάτων του.
  • Προχώρησε η εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «αποκατάσταση και ενίσχυση θωράκισης προσήνεμου μόλου Λιμένα Ρεθύμνου» καθώς και συνοδών έργων ολοκληρώνοντας για πρώτη φορά μια συστηματική παρέμβαση θωράκισης του λιμένα αλλά και της παλιάς πόλης.
  • Συνεργαστήκαμε για τη στήριξη της πρότασης δημιουργίας ενός νέου Συνεδριακού Κέντρου στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τις υπάρχουσες υποδομές σε επίπεδο Ρεθύμνου.
  • Προχωρήσαμε στη δημιουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο ως μέτρο ενίσχυσης της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον τουρισμό.
  • Αναπτύξαμε συνεργασία σε σχέση με την υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου για τη σχολική στέγη με σημαντικά έργα όπως την ένταξη της κατασκευής του δημοτικού σχολείου Ρουσσοσπιτίου, το νέο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, από κοινού με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων και την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου στο δίκτυο των Πειραματικών Σχολείων της χώρας. Επιπρόσθετα, ενισχύσαμε με πρόσθετο εξοπλισμό από τις Κτιριακές Υποδομές τις ακόλουθες σχολικές μονάδες: Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, 13ο Δημοτικό Ρεθύμνου, 2ο Δημοτικό Ατσιποπούλου, 15ο Δημοτικό Ρεθύμνου, 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, Λύκειο Ατσιποπούλου, 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, Γυμνάσιο Ατσιπόπουλου, Νηπιαγωγείο Πλατανέ, Νηπιαγωγείο Ρουσσοσπιτίου, 11ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, 2ο Δημοτικό Ατσιπόπουλου, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρεθύμνου και 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.
  • Προχωρήσαμε στην έγκριση χρηματοδότησης για το Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου από το «ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2021-2025».
  • Χρηματοδοτήθηκε η πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες, η αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες στο δημοτικό οδικό δίκτυο και η αποχέτευση οικισμών δημοτικών διαμερισμάτων Αρκαδίου - Ν. Φωκά του Δήμου Ρεθύμνης.
  • Προχωρήσαμε σε μια συστηματική συνεργασία για την εξεύρεση πόρων σε σχέση με το πάρκινγκ και την πλατεία στους Τέσσερις Μάρτυρες ένα πραγματικά εμβληματικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης».

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης επισημαίνοντας τη στήριξη του κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκε μια σταθερή συνεργασία με προσήλωσή στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια