Πρωτομαγιά 2023: Με τι καιρό θα κάνουμε τριήμερο στην Κρήτη

Κρήτη
Πρωτομαγιά 2023: Με τι καιρό θα κάνουμε τριήμερο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Κρήτη το τριήμερο - Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα

Χωρίς βροχές και με θερμοκρασίες που χαρακτηρίζονται καλές για την εποχή θα κυλήσει για την Κρήτη η ερχόμενη Δευτέρα, η μέρα της Πρωτομαγιάς. Αυτό προβλέπει μιλώντας στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, διευκρινίζοντας ότι δεν αποκλείεται μόνο σε ορεινές περιοχές της Κρήτης και μόνο τοπικά να πέσει κάποια βροχή, αλλά χωρίς να είναι σε επίπεδα τέτοια που να δημιουργήσει πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, από σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή ο καιρός στην Κρήτη θα χαρακτηρίζεται από θερμοκρασίες που σε σχέση με την εποχή αυτή θα είναι λίγο χαμηλές, αλλά τη μέρα της Πρωτομαγιάς θα αυξηθούν και αναμένεται η επόμενη εβδομάδα να είναι και πάλι πολύ πιο ανοιξιάτικη μέχρι ακόμα και πιο καλοκαιρινή, κάτι όμως που θα μπορεί να το προβλέψει μόλις μπει η νέα εβδομάδα.

Όσοι λοιπόν σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Κρήτη για να αποδράσουν και να ξεκουραστούν λίγο, ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να έχουν λόγο να φοβούνται για τον καιρό, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας, όπου και προβλέπονται κάποια φαινόμενα περισσότερο χειμωνιάτικα, με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Αναλυτικότερα, για σήμερα Παρασκευή ο Μανόλης Λέκκας προβλέπει ότι «ο καιρός θα είναι καλός. Με λίγες νεφώσεις. Θα έχει βοριά 3 με 4 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ιδιαίτερα το βράδυ θα έχει ψύχρα. Ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανέβει κοντά στους 20 βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά το σαββατοκύριακο, δηλαδή αύριο και μεθαύριο, ο Μανόλης Λέκκας μάς είπε ότι «θα είναι γενικά καλός ο καιρός. Με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι βόριοι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Οι θερμοκρασίες όμως θα παραμείνουν σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα με ψύχρα το βράδυ και κατά την ημέρα θα κυμαίνονται γύρω στους 21 με 22 βαθμούς για τις νότιες περιοχές της Κρήτης».

Καιρός για αποδράσεις

Για την ερχόμενη Δευτέρα, την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ο μετεωρολόγος της Κρήτης Μανόλης Λέκκας λέει χαρακτηριστικά: «Δείχνει ότι θα έχει γενικά καλό καιρό. Ο καιρός θα είναι πάρα πολύ καλός. Οι άνεμοι “παίζουν” γιατί μπορεί να γυρίσουν λίγο από δυτικές διευθύνσεις. Πάντως, δε θα είναι ενισχυμένοι. Θα είναι γύρω στα 2 με 3 μποφόρ και μόνο τοπικά μπορεί να φτάσουν και τα 4 μποφόρ. Και η θερμοκρασία φαίνεται ότι μάλλον θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα, πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου».

Βροχές μόνο στα ορεινά

Ο Μανόλης Λέκκας δε θεωρεί πιθανό να πέσουν κάποιες βροχές. Ίσως, όπως λέει, προς το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή να πέσουν κάποιες βροχές σε ορεινές περιοχές της Κρήτης, «αλλά είναι τόσο τοπικό το φαινόμενο, που δε θα είναι κάτι αξιόλογο»...

Για την πτώση της θερμοκρασίας κατά τα τελευταία 24ωρα μάς είπε ότι «έχει έρθει μια ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια. Παραμένει μέχρι και την Κυριακή. Από Δευτέρα πάντως θα αρχίσει να αποχωρεί και οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν σταδιακά να ανεβαίνουν σε υψηλότερα επίπεδα την επόμενη εβδομάδα. Θα δούμε από Δευτέρα πώς θα διαμορφωθεί ο καιρός. Αναμένεται, δηλαδή, ζεστός. Αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιες αστάθειες», σύμφωνα με τον Μανόλη Λέκκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News