Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι θρασύτατοι ληστές που άρπαξαν χρήματα από βενζινάδικο και… φούλαραν και το αυτοκίνητο!

Κρήτη
Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι θρασύτατοι ληστές που άρπαξαν χρήματα από βενζινάδικο και… φούλαραν και το αυτοκίνητο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εν λόγω κατάστημα, οι δράστες δε δίστασαν να αναγκάσουν από τον άτυχο υπάλληλο - απειλώντας τον με το εν λόγω μαχαίρι - να τους “φουλάρει” με βενζίνη το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν!

Θρασύτατοι αποδείχτηκαν δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 26 και 27 ετών, οι οποίοι “μπούκαραν” τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Απριλίου, σε δύο επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, και - με την απειλή μαχαιριού - έκλεψαν πάνω από 1.000 ευρώ. Η μία από τις δύο επιχειρήσεις ήταν... βενζινάδικο. Στο εν λόγω κατάστημα, οι δράστες δε δίστασαν να αναγκάσουν από τον άτυχο υπάλληλο - απειλώντας τον με το εν λόγω μαχαίρι - να τους “φουλάρει” με βενζίνη το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν!

Όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη, η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για ημεδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «μεταμεσονύκτιες ώρες, άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιώντας μαχαίρι, έκλεψαν από υπάλληλο επιχείρησης το ποσό των 200 ευρώ. Ωστόσο, δεν έμειναν μόνο εκεί, καθώς ξάφρισαν και καπνικά προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας 60 ευρώ. Οι δράστες συνέχισαν την έκνομη δραστηριότητά τους, καθώς μετέβησαν στη συνέχεια με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου. Εκεί, έχοντας - ξανά - καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιώντας εκ νέου μαχαίρι, αφαίρεσαν 1.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι με την απειλή του μαχαιριού, υποχρέωσαν τον υπάλληλο του βενζινάδικου να τους βάλει βενζίνη... αξίας 90 ευρώ.

«Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι ημεδαποί και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας και αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε από την Αστυνομία και το Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν οι δράστες, και το οποίο επίσης κατασχέθηκε. Επισημαίνεται ότι στην κατοχή των δύο ημεδαπών βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - όλα των κλοπιμαία, τα οποία και επιστράφηκαν στους νόμιμους κατόχους του. Το έργο της προανάκρισης συνεχίζεται από την Ασφάλεια Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News