Κρήτη: Έλεγχο στα κινεζικά λάστιχα του ασθενοφόρου που μετέφερε διασωληνωμένο νεογέννητο ζητά το Σωματείο

Κρήτη
Κρήτη: Έλεγχο στα κινεζικά λάστιχα του ασθενοφόρου που μετέφερε διασωληνωμένο νεογέννητο ζητά το Σωματείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προέχει η ασφάλεια των ασθενών, των γιατρών και των εργαζομένων», δηλώνει ο κ. Καλογιαννάκης, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα των ελαστικών στα ασθενοφόρα

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν εν κινήσει σε ασθενοφόρο όταν σκίστηκε το λάστιχο, καθώς μετέφερε διασωληνωμένο νεογέννητο από τον Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο.

Ο οδηγός κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, με το μωρό και τους γιατρούς να μεταφέρονται στο Βενιζέλειο με άλλο ασθενοφόρο.

Το γεγονός σκόρπισε ανησυχία στα στελέχη του ΕΚΑΒ, με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων της 4ης Περιφέρειας Κρήτης, Νίκο Καλογιαννάκη, να ζητά από το Τεχνικό Επιμελητήριο να διερευνηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές, αλλά και η ποιότητα των συγκεκριμένων κινεζικών ελαστικών. «Προέχει η ασφάλεια των ασθενών, των γιατρών και των εργαζομένων», δηλώνει ο κ. Καλογιαννάκης, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα των ελαστικών στα ασθενοφόρα.

Το ασθενοφόρο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα λόγω του επείγοντος και χάρη στη ψυχραιμία του οδηγού, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ωστόσο η κατάσταση θα μπορούσε να είχε πάρει δυσάρεστη τροπή, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες και σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News