Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Ο 71χρονος και ο 44χρονος εμφανίστηκαν, απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι

Κρήτη
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Ο 71χρονος και ο 44χρονος εμφανίστηκαν, απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμφότεροι μετέβησαν την Πέμπτη 27/4 στα Δικαστήρια Ηρακλείου συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κι έθεσαν εαυτούς στη διάθεση των αρμόδιων ανακριτικών Αρχών

Έμφανίστηκαν τελικά, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση των Αρχών μέσω του δικηγόρου τους και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο λόγος για έναν 71χρονο κι έναν 44χρονο οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που ήρθε στο «φως», στο Ηράκλειο, πριν από μερικές ημέρες.

Πρόκειται για τους μοναδικούς από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίοι δεν είχαν συλληφθεί, κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Αμφότεροι μετέβησαν σήμερα Πέμπτη 27/4 στα Δικαστήρια Ηρακλείου συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κι έθεσαν εαυτούς στη διάθεση των αρμόδιων ανακριτικών Αρχών.

Τόσο ο 71χρονος, όσο κι ο 44χρονος απολογήθηκαν και μετά το πέρας των απολογιών τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο.

Ο 71χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Ο ίδιος περιοριστικός όρος επιβλήθηκε και στον 44χρονο, στον οποίο επιπρόσθετα, απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, είχαν προφυλακιστεί οι 3 από τους 7 άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε από τις Αρχές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

 Πρόκειται για τον 46χρονο ξυλουργό, τον 56χρονο πρώην λιμενικό και τον 39χρονο φούρναρη, οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

 Στον αντίποδα, οι υπόλοιποι τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

 Συγκεκριμένα, ο 72χρονος συνταξιούχος αρχαιοφύλακας αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς όρους, καθώς μεταξύ άλλων του επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ. 

 Εξάλλου, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

 Αναφορικά με τον 69χρονο Ιταλό φερόμενο ως υποψήφιο αγοραστή αρχαιοτήτων, αφέθηκε και αυτός ελεύθερος υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ. 

 Τέλος, αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό περιοριστικό όρο την εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής τους μια φορά το μήνα ο 27χρονος διερμηνέας-μεταφραστής κι ένας 46χρονος από τον Κρουσώνα.

 Επισημαίνεται ότι ο 72χρονος συνταξιούχος αρχαιοφύλακας είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος από τους «3» του φερόμενου ως βασικού «πυρήνα», ο οποίος δεν προφυλακίστηκε (οι άλλοι δύο είναι ο 46χρονος ξυλουργός κι ο 56χρονος πρώην λιμενικός).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News