Ηράκλειο: «Καμπάνα» στον Ρομά που έβγαλε σουγιά στη διευθύντρια για να πάρει το επίδομα

Κρήτη
Ηράκλειο: «Καμπάνα» στον Ρομά που έβγαλε σουγιά στη διευθύντρια για να πάρει το επίδομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή 26 μηνών με αναστολή στον 30χρονο Ρομά για την απειλή με το μαχαίρι-μπρελόκ - Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης, της διατάραξης και της οπλοκατοχής

Ένοχος κρίθηκε από την αυτόφωρη διαδικασία χθες Τετάρτη 26 Απριλίου, ο 30χρονος Ρομά, ο οποίος προχθές, εν θερμώ, μπήκε σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου και απείλησε με μπρελόκ, που είχε πτυσσόμενο μαχαίρι, τη διευθύντρια στην προσπάθειά του να γράψει τα δύο του παιδιά στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο, με στόχο να λάβει το αντίστοιχο επίδομα του Α21. Το περιστατικό αυτό αναστάτωσε τη σχολική κοινότητα στο συγκεκριμένο σχολείο και είχε ως συνέπεια να ειδοποιηθεί η Αστυνομία και να τον συλλάβει.

Μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, o συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου Ρομά, Γιώργος Λιονάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως το περιστατικό αυτό είναι σαφώς ατυχές, αλλά δεν έχει γίνει με τον τρόπο με τον οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα. «Σίγουρα είναι ένα ατυχές περιστατικό, το οποίο κανέναν μας δεν τιμά και δεν μας αρέσει. Αλλά τα πράγματα δεν έχουν γίνει ακριβώς όπως περιγράφονται και όπως έχουν μεταφερθεί», είπε συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης...

Ο 30χρονος ισχυρίστηκε, στο μεταξύ, ότι δεν είχε πρόθεση να απειλήσει τη διευθύντρια του σχολείου και σε καμία περίπτωση δεν την απείλησε, αλλά προκάλεσε την ένταση, γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τον λογιστή του, που δεν είχε κάνει σωστά τα χαρτιά για να φαίνεται η διεύθυνσή του. Τη διεύθυνση, δηλαδή, την οποία του ζήτησε η διευθύντρια του σχολείου, για την εγγραφή των παιδιών. Μάλιστα, ο 30χρονος Ρομά δεν έπεισε ούτε και για τη μεταμέλειά του το δικαστήριο, αν και, όπως είπε, μετά το περιστατικό ο ίδιος έπεσε στο έδαφος για να εκφράσει τη συγνώμη του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Γιώργο Λιονάκη, στις ίδιες δηλώσεις που έκανε στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” χθες, «δεν προκύπτει από την κατάθεση της ίδιας της διευθύντριας ότι ο ίδιος προσωπικά την απείλησε ή την έβρισε, ή να έχει κάνει οποιονδήποτε χειρισμό του μαχαιριού σε βάρος της καταγγέλλουσας διευθύντριας του σχολείου. Και σκεφτείτε, μάλιστα, ότι ο ίδιος έφυγε όταν του είπε η διευθύντρια, και του ζήτησε “έλα σε μισή ώρα»” Επανήλθε μετά από μισή ώρα, προκειμένου να διευκρινιστεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση και να προχωρήσει η διαδικασία και τότε ήταν που τον περίμενε η Αστυνομία και τον συνέλαβε».

Το δικαστήριο, πάντως, τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης, της διατάραξης και της οπλοκατοχής, επιβάλλοντάς του ποινή 26 μηνών με αναστέλλουσα μέχρι το Εφετείο δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος έως τότε που θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο, επιβάλλοντάς του βέβαια την καταβολή εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ.

Ο συνήγορός του δήλωσε ακόμη ότι «είναι αλήθεια πως πράγματι είχε στο μπρελόκ του ο 30χρονος ένα μικρό-μικρό μαχαιράκι». Αυτό είπε ο συνήγορος του 30χρονου Ρομά Γιώργος Λιονάκης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η διευθύντρια είδε το μαχαιράκι πάνω στο γραφείο της. Φοβήθηκε μην πάρει έκταση το περιστατικό αυτό και κάλεσε την Αστυνομία».

Το περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο, αναστάτωσε τα μέλη της σχολικής κοινότητας, ενώ έγινε μπροστά στα μάτια της συζύγου του 30χρονου, αλλά και μπροστά στα δύο, από τα 7 συνολικά, ανήλικα παιδιά που έχουν, και τα οποία είχε πρόθεση στα τέλη Απριλίου, δηλαδή λιγότερους από δύο μήνες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, να τα εγγράψει στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο και να λάβει το αποδεικτικό της φοίτησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News