Σεισμός 5.2 Ρίχτερ έγινε αισθητός στο Ηράκλειο

Κρήτη
Σεισμός 5.2 Ρίχτερ έγινε αισθητός στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μεγάλης διάρκειας σεισμός που σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Σαντορίνης, ανάμεσα σε Ηράκλειο και Αστυπάλαια ήταν μεγέθους 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτιούτο και 5.5 βαθμών σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00, 25 χιλιόμετρα νότια της Αστυπάλαιας.

Ο σεισμός που είχε εστιακό βάθος τα 108 χιλιόμετρα έγινε έντονα αισθητός στο Ηράκλειο της Κρήτης και σύμφωνα με κατοίκους ήταν μεγάλος σε διάρκεια.

Όπως ανέφεραν ειδικοί, μιλώντας στο neakriti.gr, ο σεισμός ενδέχεται να έγινε αισθητός και στην Αίγυπτο, ενώ δεν αναμένονται μετασεισμικές δονήσεις, λόγω εστιακού βάθους, καθώς ο σεισμός είναι ενδιαμέσου βάθους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,1 και 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τα Γεωδυναμικό και Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτα αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News