AEGEAN: Επενδύει στη βάση της Κρήτης - Νέες αγορές συνδέονται με «Καζαντζάκης» και «Δασκαλογιάννης»

Κρήτη
AEGEAN: Επενδύει στη βάση της Κρήτης - Νέες αγορές συνδέονται με «Καζαντζάκης» και «Δασκαλογιάννης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τους νέους προορισμούς ,τα σχέδια της εταιρείας , τις δράσεις της στην κατεύθυνση επέκτασης της τουριστικής σεζόν, μίλησε στο περιθώριο της 14ης ετήσιας συνάντησης των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροδρομίων που διεξάγεται στο Κολυμπάρι Χανίων, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης

Με το μεγαλύτερο δίκτυο που έχει ποτέ επιχειρήσει, η Aegean Airlines επεκτείνει τις γραμμές σύνδεσης της από τα ελληνικά αεροδρόμια προς αεροδρόμια του εξωτερικού. Ειδικά για τη βάση της Κρήτης που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη της αεροπορικής εταιρείας, μετά τη βάση της Αθήνας, επεκτείνει την παρουσία της.

Για τους νέους προορισμούς ,τα σχέδια της εταιρείας , τις δράσεις της στην κατεύθυνση επέκτασης της τουριστικής σεζόν, μίλησε στο περιθώριο της 14ης ετήσιας συνάντησης των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροδρομίων που διεξάγεται στο Κολυμπάρι Χανίων, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Ο κ. Γερογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επέκταση της παρουσίας της Aegean Airlines στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία, εν όψει μάλιστα μιας σεζόν κατά την οποία ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος η εταιρία θα πετάξει σε 164 προορισμούς, 46 χώρες ενώ θα πραγματοποιήσει 265 δρομολόγια από όλες τις βάσεις της με συνολικά 75 αεροσκάφη, προσφέροντας πάνω από 18.000.000 θέσεις για το 2023. Ξεπερνά έτσι ακόμη και το 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. «Οπότε ναι, όντος διαγράφονται θετικές οι προοπτικές. Όσον αφορά δε την Κρήτη που είναι το Ηράκλειο και τα Χανιά μαζί, η δεύτερη μεγαλύτερη μας βάση μετά από την Αθήνα ,επενδύουμε στην επέκταση της παρουσίας μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερογιάννης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης

Νέες αγορές προστίθενται στο δίκτυο σύνδεσης των αεροδρομίων Χανίων και Ηρακλείου με την Αegean Airlines να θέτει τα θεμέλια μιας νέας εποχής. «Συνδέουμε τα Χανιά για πρώτη φορά με απευθείας πτήσεις με την αγορά του Ισραήλ, που είναι μια πολύ σημαντική τουριστική αγορά για τη χώρα μας και άρα δίνουμε την ευκαιρία στην πόλη των Χανίων να συνδεθεί με τακτικές πτήσεις με το Τελ Αβιβ. Στο δε Ηράκλειο προσθέτουμε δύο νέες αγορές και συγκεκριμένα το Ηνωμένο Βασιλείο όπου θα πετάμε Ηράκλειο - Μάντσεστερ και Ηράκλειο – Ιστ Μίντλαντς και την Πορτογαλία καθώς θα έχουμε πτήσεις Ηράκλειο Λισαβόνα» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Με συνεχή παρουσία στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης, από την πρώτη στιγμή της σύστασης της πριν από 24 χρόνια, η Aegean προτίθεται να επενδύσει περεταίρω στη δυναμική των Χανίων ως προορισμού, προσθέτοντας ένα επιπλέον αεροσκάφος το οποίο θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις σε αεροδρόμια του εξωτερικού. «Πιστεύουμε στη δυναμική των Χανίων γι αυτό το λόγο και επεκτείνουμε την δραστηριότητα μας και αναπτύσσουμε τη βάση μας περεταίρω, προσθέτοντας ένα αεροπλάνο στα δύο με τα οποία επιχειρούμε ως τώρα» σημείωσε ο κ. Γερογιάννης.

Στο πλαίσιο των δράσεων της για την επέκταση της τουριστικής σεζόν , η Αegean από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024, πρόκειται να συνδέσει τη Ρόδο με προορισμούς της Γερμανικής αγοράς. Όπως εξήγησε ο κ. Γερογιάννης , «είναι μια προσπάθεια την οποία είχαμε ξεκινήσει πριν από τον covid ,προφανώς λόγο των συνθηκών σταμάτησε, την ξεκινάμε λοιπόν την πρώτη χρονιά μετά από την επάνοδο από την πανδημία και ξεκινάμε από τη Ρόδο με σκοπό βέβαια το πείραμα αυτό να το επεκτείνουμε και σε άλλους προορισμούς στην Ελλάδα». Ο πλήρης σχεδιασμός της Aegean αναμένεται να ανακοινωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροδρομίων που άρχισε χθες και συνεχίζεται σήμερα, περισσότερα από 150 στελέχη της κοινότητας των περιφερειακών αεροδρομίων από όλη την Ευρώπη, συμμετέχουν σε μία πλειάδα θεματικών ενοτήτων οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των αεροδρομίων, την καινοτομία, τη στελέχωση των ομάδων με όρους διαφορετικότητας και συμπερίληψης, τις διαδικασίες και την αναγκαιότητα για μετάβαση στον «πράσινο» και ψηφιακό αερολιμένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News