Κρήτη

Φραγκίσκος Παρασύρης: «Το Αρκαλοχώρι δεν μπορεί να περιμένει»

Ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τις σεισμόπληκτες εφαρμογές, με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα πρέπει να σχεδιαστεί και να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, τονίζει ο Φραγκίσκος Παρασύρης Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Από την 18η Απριλίου ο Σύλλογος ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», με επιστολή του ζητούσε από τον Πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει κατά την επικείμενη, τότε, επίσκεψη του στο Ηράκλειο μια συνάντηση με αντικείμενο τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Ύστερα από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Σεισμοπλήκτων σε ραδιοφωνική του τοποθέτηση επεσήμανε πως «Η ανοιχτή επιστολή έμεινε ανοιχτή. Φαίνεται για εκείνους που κατάρτησαν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ήταν πιο ανώδυνο να κατευθυνθεί σε άλλους χώρους για να μην παραδεχτεί ότι οι εξαγγελίες για το Αρκαλοχώρι έχουν μείνει στα λόγια».

Πραγματικά, η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι συνεχίζει να παραμένει σε οριακό σημείο. Η επίλυση ζητημάτων μεταξύ των οποίων και η αλλαγή και η απλοποίηση των διαδικασιών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης και η άμεση διενέργεια διαβούλευσης για την εκπόνηση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για την περιοχή, δεν επιδέχονται αναβολές και καθυστερήσεις. Το Αρκαλοχώρι δεν μπορεί να περιμένει. Ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τις σεισμόπληκτες εφαρμογές, με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα πρέπει να σχεδιαστεί και να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, τονίζει ο Φραγκίσκος Παρασύρης Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια