«Το δίλημμα του Πλάτωνα»: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο διηγημάτων του Στέλιου Βισκαδουράκη

Κρήτη
«Το δίλημμα του Πλάτωνα»: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο διηγημάτων του Στέλιου Βισκαδουράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλίο
Πέμπτη,04 Μαΐ 2023, 19:30
Αίθουσα Καστελλάκη Επιμελητηρίου Ηρακλείου
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στις 19:30, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

«Το Δίλημμα του Πλάτωνα», το νέο βιβλίο του συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη, παρουσιάζουν η εταιρεία Tourist Guides of Crete και οι εκδόσεις “24γράμματα”. Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στις 19.30, στην αίθουσα Καστελλάκη-Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο).

Θα μιλήσουν οι:

-Στέφανος Τραχανάς: Δ/ντής του Κέντρου Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis».

-Κωστής Χρηστάκης: Επιμελητής Κνωσού, Βρετανική Σχολή Αθηνών.

-Μαριλένα Μηλαθιανάκη: Δ/ντρια Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιώσει μουσικά ο βιολονίστας Γιάννης Μαγειρόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας ναυτικός, μία δασκάλα, ένας ταυρομάχος, ένας γέρος Μικρασιάτης, ένας ψυχασθενής, ένας μαυροσκούφης στρατιώτης, τέσσερα πέτρινα λιοντάρια, ένας αρχαιολόγος κι ένας θρυλικός παλαιστής, μια και ο ίδιος ο συγγραφέας. Ήρωες σε δώδεκα διηγήματα που πολύ συχνά περνάνε τη γραμμή του ρεαλιστικού κόσμου προς έναν φαντασιακό, στην προσπάθειά τους να συναντήσουν τον εαυτό τους, να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα και να πάρουν αποφάσεις ζωής.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Στέλιος Βισκαδουράκης γεννήθηκε το 1963 στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου κατοικεί μόνιμα. Με τη Λογοτεχνία ασχολείται από το 2002. Έχει βραβευτεί επτά φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων το 2011, στον παγκόσμιο διαγωνισμό για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που οργάνωσε η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος» στο Μπουένος Άιρες. Το 2009, από τις Εκδόσεις «Ταξιδευτής», εκδόθηκε το βιβλίο του «Στη Ρωγμή του Χρόνου». Το 2015 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του «Το Τανγκό της Βροχής» από τις Εκδόσεις «Γαβριηλίδης». Το 2016, το βιβλίο του «Στη Ρωγμή του Χρόνου», επανεκδόθηκε συμπληρωμένο με τέσσερεις επιπλέον ιστορίες και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύστις». Το 2017-18 συνεργάστηκε με την Β/θμια Εκπ/ση Ηρακλείου στο πρόγραμμα «Συγγραφείς στην τάξη». Το 2019 εκδόθηκε στη Γαλλία (Εκδόσεις L’ Harmattan), το βιβλίο του «Το Τανγκό της Βροχής» και από τις εκδόσεις «Μύστις» η νουβέλα του «Το Πιάτο της Απιστίας». Το 2021 παρουσιάστηκε από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, η παράσταση «Φως στην Ψυχή», με διασκευή διηγημάτων του από το βιβλίο «Στη Ρωγμή του Χρόνου». Για την ακτιβιστική του δράση σε θέματα κοινωνίας, πολιτισμού και ΑμεΑ έχει τιμηθεί το 2018 από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Όμιλο για την Unesco «Κνωσός». Αρθρογραφεί και παρεμβαίνει για θέματα πολιτισμού και ΑμεΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News