Νίκος Αντωνακάκης: «Υποψήφιοι… τροφοδότες με σταυρό συμπόνοιας» - Σκληρή κριτική για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο

Κρήτη
Νίκος Αντωνακάκης: «Υποψήφιοι… τροφοδότες με σταυρό συμπόνοιας» - Σκληρή κριτική για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη κριτική για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο από γνωστό στέλεχος του κόμματος

Σκληρή κριτική για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στο Ηράκλειο ασκεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας το γνωστό στέλεχος του κόμματος και για χρόνια συνοδοιπόρος στην πολιτική της οικογένειας Κεφαλογιάννη, Νίκος Αντωνακάκης. Με τη συνήθη παρρησία του, ο Νίκος Αντωνακάκης αναφέρει ότι όλοι έχουν ευθύνη για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, λέγοντας ότι έχει καταρτιστεί από πρόσωπα που τα αποκαλεί “τροφοδότες σταυρών” που επιζητούν τον σταυρό συμπόνοιας, καθώς θα είναι η τελευταία φορά που θα είναι υποψήφιοι. Ο Νίκος Αντωνακάκης “δε μασάει” τα λόγια του, λέγοντας ότι κάποιοι θα χρησιμοποιηθούν και θα πεταχτούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες, ενώ εξαιρεί τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, λέγοντας ότι δε συμπληρώνει αλλά συνεισφέρει στο κόμμα.

Πώς βλέπετε τις εκλογές της 21ης Μαΐου;

«Η χώρα οδεύει ολοταχώς προς τις εκλογές. Προς την 21η Μαΐου. Μία κρίσιμη εκλογική μάχη. Που θα κρίνει το αύριο της πατρίδας μας. Το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Στην κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου αναμετρώνται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Αναμετράται η αλήθεια με τον λαϊκισμό. Το αύριο με το χθες που μας πλήγωσε. Η εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων με τις προεκλογικές ψευδαισθήσεις και τις ουτοπίες.

Και πράγματι τα τελευταία τέσσερα χρόνια βιώσαμε τη μετάβαση από τον λαϊκισμό στον ρεαλισμό. Σας ζητάω να φέρετε στη μνήμη την προεκλογική περίοδο του 2015. Με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να ωρύονται. Η ελπίδα έρχεται. Θα “σκίσουμε” τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο. Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Θα βαράμε τα νταούλια και θα “χορεύουν” οι αγορές. Θα υλοποιήσουμε μέχρι την τελευταία γραμμή το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Τι συνέβη στην τετραετή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ελπίδα παρέμεινε καταταλαιπωρημένη κάπου στο παρασκήνιο. Το μνημόνιο δε “σκίστηκε”. Οι αγορές αρνήθηκαν να “χορέψουν” στον ρυθμό που τους παίξαμε. Και ο κ. Τσίπρας υπέγραψε και τις χαρτοπετσέτες, χρεώνοντας την ελληνική οικονομία με 200 δισ. ευρώ και φέρνοντας ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, που πλήρωσε πολύ ακριβά η ελληνική κοινωνία.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου είναι μία καθαρή νίκη. Μία καθαρή εντολή. Ένα αποτέλεσμα που θα δώσει στη δεύτερη κάλπη μία κυβέρνηση σταθερή, με ενιαίο λόγο, γρήγορα αντανακλαστικά και σαφή προσανατολισμό. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει η χώρα να πηγαίνει μπροστά.

Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; Μία κυβέρνηση “ηττημένων”. Γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, αν βγαίνουν τα κουκιά, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει τη συγκρότηση κυβέρνησης. Μίας δήθεν “προοδευτικής” κυβέρνησης, προϊόν “πολιτικής τερατογένεσης”. Μία κυβέρνηση που θα αποτελείται από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος θέλει να “ανατινάξει τις τράπεζες” και να μας φέρει τις “Δήμητρες”, τον Νίκο Ανδρουλάκη που μας φυλάει για “kinder έκπληξη” το όνομα του πρωθυπουργού και φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα του χθες, που σε μία κουραστική επανάληψη του 2015 τάζει στους πάντες τα πάντα».

Πώς βλέπετε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο;

«Στα χρόνια της μακράς ενασχόλησής μου με τα πολιτικά δρώμενα πολλές φορές, ιδίως τα τελευταία χρόνια, πάντα υπάρχουν παράπονα μεταξύ των Νεοδημοκρατών για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του κόμματος. Ασφαλώς, η ευθύνη για τη συγκρότηση του κάθε ψηφοδελτίου ανήκει στο κόμμα, αλλά η επιλογή των προσώπων που θα μας εκπροσωπήσουν ανήκει σε όλους εμάς. Ενώ πολλές συζητήσεις γίνονται για το γεγονός ότι πολλοί άξιοι υποψήφιοι που κατέρχονται για πρώτη φορά, ενώ δίνουν μάχη για το ψηφοδέλτιο στις εκλογές, μετά πετιούνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Ανθρώπων, όμως, που ενώ έχουν όλη την καλή διάθεση να προσφέρουν και να συνεισφέρουν στο κόμμα, τους αναγκάζουν να γίνουν τελικά - εκόντες, άκοντες - “τροφοδότες σταυρών” του φερόμενου σαν πρώτου στον νομό. Που δε λειτουργεί ενωτικά, με κομματικό πατριωτισμό, αλλά μόνο προσωπικά για τη δική του προσωπική προβολή. Ή υποψήφιων που αντί να προβάλλουν το έργο και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας “επαιτούν” τον σταυρό των Νεοδημοκρατών, γιατί είναι η τελευταία τους φορά ως υποψήφιοι. Σταυρός συμπόνιας λέγεται αυτός.

Με την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μας στον νομό Ηρακλείου, το όνομα του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη είναι αδιαμφισβήτητα αυτό που ξεχωρίζει. Στάθηκα δίπλα του, όχι από υποχρέωση, αλλά γιατί από την πρώτη ώρα με έπεισε. Όχι γιατί τον λένε Κεφαλογιάννη και ασφαλώς πολύ σημαντική η παράδοση και η προσφορά της οικογένειάς του στους εθνικούς αγώνες και στα πολιτικά δρώμενα. Αλλά με τράβηξε κοντά του ως Κωνσταντίνος. Με τον ορθά δομημένο πολιτικό του λόγο, με τις γνώσεις του, με τις ιδέες του και τα όνειρά του για το Ηράκλειο, την Κρήτη, την Ελλάδα.

Ένας δραστήριος νέος άνθρωπος με γνώσεις και πολιτικό πολιτισμό. Οι περισσότεροι από εσάς έχετε παρακολουθήσει τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε σε όλο τον νομό σε κατάμεστες αίθουσες, συζητώντας με τους πολιτικούς του αντιπάλους για θέματα του νομού, αλλά και της γενικότερης πολιτικής.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα από διάφορους καλοθελητές, παρά τις υπόγειες διαδρομές και τις ύπουλες διαρροές…

Δε συμμετέχει απλά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δε συμπληρώνει το ψηφοδέλτιο.

Είναι ο πρωταγωνιστής. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Και το αποτέλεσμα της κάλπης θα εκπλήξει πολλούς. Άλλους ευχάριστα και άλλους δυσάρεστα».

 Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση για τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας. Τι γνώμη έχετε για αυτό;

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της Κεντροδεξιάς. Η παράταξη που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στον τόπο μας και με την κορυφαία πολιτική επιλογή του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή έβαλε τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κόντρα στον λαϊκισμό της εποχής που τότε φώναζε: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Είμαστε η παράταξη της οποίας έχουν δικαιωθεί όλες οι επιλογές της διαχρονικά. Είμαστε η παράταξη που πάντα βάζει την πατρίδα πάνω από το κόμμα.

Παραμένουμε ασφαλώς, ως κόμμα εξουσίας, ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Σας παραπέμπω στην ιδρυτική μας διακήρυξη, που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είμαστε πάντα ανοικτοί στη διεύρυνση. Αλλά αυτοί που έρχονται σε εμάς πρέπει να ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες της δικής μας παράταξης. Δεν έρχονται να μας “καθαγιάσουν”».

Πώς λειτουργούν οι κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας;

«Οι Νομαρχιακές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, το “κύτταρο” της κομματικής μας οργάνωσης, διαχρονικά απαιτείται να είναι οι εγγυητές της ενότητας της παράταξης. Ο ενωτικός “κρίκος” της παράταξης. Ο οργανωτικός μοχλός για την εκλογική επιτυχία της. Ο συνδετικός της “κρίκος” με την κοινωνία. Που αφουγκράζεται τα προβλήματά της και τα επικοινωνεί στην κεντρική διοίκηση του κόμματος. Μια οργάνωση που δε λειτουργεί με αποκλεισμούς και αφορισμούς. Αλλά με συνθέσεις. Και ασφαλώς δεν είναι μικροκομματάρχες υποψηφίων σε μία λογική άλλης εποχής. Χάνοντας πυξίδα, προσανατολισμό και κατεύθυνση».

«Κεφάλαιο για την Κρήτη» - Η πορεία δίπλα στον Μανόλη Κεφαλογιάννη

Είστε για χρόνια συνοδοιπόρος του Μανόλη Κεφαλογιάννη. Πώς είδατε αυτήν την πορεία;

«Πορεύτηκα πολιτικά δίπλα στον Μανόλη Κεφαλογιάννη. Με τίμησε με την προσωπική του φιλία εδώ και πολλά χρόνια. Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο και για την Κρήτη και για την Ελλάδα. Είναι ένας άνθρωπος με άποψη και γνώση. Με μία βαθιά πολιτική ωριμότητα και σκέψη.

Ξεκίνησα μαζί του και θα παραμείνω δίπλα του σε όλους τους αγώνες που έχει να δώσει στο μέλλον. Έζησα κοντά του την πορεία του από την πρώτη στιγμή. Βουλευτής με σημαντικές ρηξικέλευθες παρεμβάσεις και νομοθετήματα. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας με σημαντικό έργο. Εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη πρώτη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, κόντρα στον αφόρητο λαϊκισμό και στη συνδικαλιστική παθογένεια. Υλοποίησε πρωτοπόρες ιδέες στο λιμάνι του Ηρακλείου. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Εκλεγμένος δύο φορές με σταυρό ευρωβουλευτής. Με σημαντικό έργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων. Ένας άνθρωπος με αρχές και αξίες που στέκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News