Κρήτη

Ηγουμενίδης για τις εξετάσεις του ΕΑΠ: «Να λειτουργήσει το εξεταστικό κέντρο στη Κρήτη»

Oι φοιτητές Κρήτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει για τις εξετάσεις να μεταβούν σε μία από τις 3 πόλεις εκτός Κρήτης: Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες φοιτητών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου ενάντια στην απόφαση μετακίνησής τους για τις εξετάσεις εκτός Κρήτης, ο νυν και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη οι φοιτητές Κρήτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει για τις εξετάσεις να μεταβούν σε μία από τις 3 πόλεις εκτός Κρήτης, Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα. Σε μια περίοδο ακρίβειας που δεν περισσεύει κανένα ευρώ, είναι αδιανόητο να ζητείται από τους φοιτητές να αλλάξουν όλο τον προγραμματισμό τους και να μην γίνεται το αυτονόητο, δηλαδή να λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο στη Κρήτη. Η υποδομή μάλιστα υπάρχει στο κτήριο στις Αρχάνες. Σε μια περίοδο που διαφημίζεται το “ψηφιακό κράτος”, δεν μπορεί να μη λαμβάνονται μέτρα που να διευκολύνουν τους φοιτητές. Θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια και να εξαντληθούν όλα τα μέσα ώστε όλες οι φοιτήτριες και όλοι οι φοιτητές να εξεταστούν στο πλησιέστερο προς τον τόπο κατοικίας τους κέντρο - και ειδικά για την Κρήτη να λειτουργήσει το εξεταστικό κέντρο».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια