Κρήτη

Ηράκλειο: Τα «αρχηγεία» των κομμάτων και η παρουσία πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές

Πού θα στηθούν τα "αρχηγεία" των κομμάτων στο Ηράκλειο - Στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης - Δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημερομηνία ο Τσίπρας

Η “μάχη” της Κρήτης και δη του Ηρακλείου θα παιχτεί στην πολιτική αρένα των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών και, όπως είναι προφανές, και των... εντυπώσεων κατά τη τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, πριν ακριβώς την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη (Τρίτη 25 Απριλίου) της διακομματικής επιτροπής στη Λότζια με αντικείμενο τη μοιρασιά των κοινόχρηστων χώρων για τις προεκλογικές ανάγκες των κομμάτων επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, που είχαμε δώσει και εδώ στο neakriti.gr, πως την τελευταία Δευτέρα, πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη, δηλαδή τη Δευτέρα 15 Μαΐου έχουν επιλέξει στο “γαλάζιο στρατόπεδο” για τη κεντρική συγκέντρωση και ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ που ήθελε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να επιδιώκει να “κλείσει” εδώ από τη γενέτειρά του, το Ηράκλειο, την Παρασκευή 19 Μαΐου τον προεκλογικό του αγώνα.

Από το “στρατόπεδο Ανδρουλάκη” ο σχεδιασμός κάνει λόγο για πρόθεση πραγματοποίησης της ομιλίας στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ σε ό,τι αφορά στην ομιλία Μητσοτάκη, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο της πλατείας Λιονταριών, δίχως ωστόσο να έχει “κλειδώσει” οριστικά ο χώρος της εκδήλωσης... Όπως βεβαίως θεωρείται δεδομένο, την τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα θα έρθει για κεντρική συγκέντρωση και ομιλία στο Ηράκλειο και ο Αλέξης Τσίπρας. Επισήμως, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την ημερομηνία ή τον χώρο της ομιλίας, ωστόσο ένα πιθανό σενάριο αφορά ημερολογιακά στην Πέμπτη 18 Μαΐου.

Η διακομματική σύσκεψη

Εντωμεταξύ, μηνύματα για ομαλότητα, πολιτικό πολιτισμό και καλή συνεννόηση ώστε να αποφευχθούν ανούσιες εντάσεις ή “παρατράγουδα” στάλθηκαν κατά τη χθεσινή διακομματική σύσκεψη στη Λότζια, υπό την αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη.

Αντικείμενο της σύσκεψης, ως είθισται κάθε φορά στην αρχή της επίσημης προεκλογικής περιόδου, ήταν ο καθορισμός του τρόπου χρήσης των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων πολιτικών κομμάτων για την προβολή τους, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου του 2023. Στο επίκεντρο της σύσκεψης, που διεξήχθη σε καλό κλίμα, βρέθηκαν πλατείες και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και αίθουσες του Δήμου, οι οποίες πρόκειται να διατεθούν δωρεάν για τις ανάγκες προβολής των πολιτικών κομμάτων, όπως ο πολυχώρος της παλιάς λαχαναγοράς, ο θεατρικός σταθμός, το Πολύκεντρο Νεολαίας και όχι μόνο, ενώ οι αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου θα διατεθούν για ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων.

Την τιμητική της, όπως κάθε φορά άλλωστε, είχε βεβαίως η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ελευθερίας, όπου και θα στηθούν και αυτή τη φορά τα περισσότερα “στρατηγεία” των κομμάτων. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων “τα βρήκαν” χθες ως προς το πού θα στηθούν τα προεκλογικά περίπτερα, με τη Ν.Δ. να στήνει προς την πλευρά της οδού Αβέρωφ, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίπλα στα σκαλάκια της πύλης Αγ. Γεωργίου, το ΠΑΣΟΚ μπροστά στο Μέγαρο Ντορέ, το ΚΚΕ προς το σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, την Ελληνική λύση απέναντι από την “Αστόρια” και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη μεριά της πλατείας απέναντι από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, για ορισμένους κοινόχρηστους χώρους εντός του ιστορικού κέντρου, όπως η περιοχή των Λιονταριών, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η πλατεία του Αγίου Τίτου και η ενετική Λότζια, τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει, όπως υπογραμμίστηκε, να πάρουν ειδική άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, η Μαρία Καναβάκη ζήτησε από όλους μια καλή συνεργασία με καλή θέληση, αξιοπρέπεια και αμοιβαίο σεβασμό, ενώ έθεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων προ των ευθυνών τους για το επιμέρους ζήτημα της ρύπανσης της πόλης...

Την Πέμπτη η διακομματική σύσκεψη στον Δήμο Χανιών

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι ενόψει των επικείμενων γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων δεοντολογίας, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για τον τρόπο χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα/φορείς.

Με ανοικτή πρόσκληση οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, που μετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των βουλευτών, καλούνται σε κοινή σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν στη διάθεση και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων, που θα διατεθούν για την προεκλογική προβολή τους, αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00 το πρωί, στο Δημαρχείο Χανίων, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κυδωνίας 29).

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια