Συμπόσιο Πολιτισμού: Δημόσια Υγεία ώρα μηδέν! Στρατηγικές επανεκκίνησης στο Πολύκεντρο

Κρήτη
Συμπόσιο Πολιτισμού: Δημόσια Υγεία ώρα μηδέν! Στρατηγικές επανεκκίνησης στο Πολύκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πολιτισμικός φορέας «Συμπόσιο Πολιτισμού» διοργανώνει, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, εκδήλωση με θέμα: «Δημόσια Υγεία ώρα μηδέν! Στρατηγικές επανεκκίνησης», στο Πολύκεντρο

Μέσα στις σημερινές πρωτοφανείς συνθήκες απαξίωσης της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της ίδιας της ζωής, ο πολιτισμικός φορέας «Συμπόσιο Πολιτισμού» διοργανώνει, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, εκδήλωση με θέμα: «Δημόσια Υγεία ώρα μηδέν! Στρατηγικές επανεκκίνησης», στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ. Ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζάφιας, ο Ομότιμος Καθηγητής Νεφρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, γνωστός για τους κοινωνικούς αγώνες του υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, Ευγένιος Δαφνής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής και κλινικός Ογκολόγος στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και στο Κέντρο ΄Ερευνας καρκίνου του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης, Όθωνας Ηλιόπουλος.

Η ελληνική κοινωνία ζει τον μοναδικό εφιάλτη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να υπάρχουν χιλιάδες νεκροί με την πανδημία του κορονοϊού και αντί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να ενισχύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, το διαλύει συνειδητά και οδηγεί σε συνθήκες θανάτου, απανθρωπιάς και αναξιοπρέπειας των πολιτών και του υγειονομικού προσωπικού που αγωνίζεται ηρωϊκά για να κρατήσει ζωντανή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να μεταγγίσει την ελπίδα για την ζωή. Η νεοφιλελεύθερη Ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική έχει ως αυτοσκοπό την ενίσχυση των κερδών των κλινικαρχών και του ιδιωτικού κεφαλαίου σε βάρος της ζωής των ανθρώπων, μετατρέποντας τους σε διαρκή πειραματόζωα μέχρι την φυσική τους εξόντωση.

Εκτός από τις προφανείς κυβερνητικές ευθύνες, θα αναλυθεί το φαινόμενο της υποταγής της Ιατρικής Επιστήμης στον βωμό του κέρδους του πολυεθνικού ιατροφαρμακευτικού συμπλέγματος, τις παρενέργειες που έχει προκαλέσει η τεράστια παρεμβατική ισχύς τους, οι οποίες παρενέργειες διαβρώνουν την εμπιστοσύνη των κοινωνιών και προκαλούν την αντίδραση διαπρεπών επιστημόνων γιατρών παγκοσμίου ακτινοβολίας. Μάλιστα, σε συμφωνία με τις καταγγελίες των επιστημόνων για τη δυσοσμία που αποπνέει στις μέρες μας ένα μέρος της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης, έρχονται να προστεθούν και οι καταδικαστικές αποφάσεις των Αμερικανικών Δικαστηρίων για τις πρακτικές των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Δυστυχώς, οι αποφάσεις αυτές εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ιατρικό επάγγελμα. Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση του «Συμποσίου Πολιτισμού», μαζί με το τρομακτικό φαινόμενο των ανήθικων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον δυσθεώρητο πλουτισμό των μετόχων της φαρμακευτικής βιομηχανίας με παροχές προς τους γιατρούς σε χρήμα, είδη και υπηρεσίες και την χειραγώγηση των ιατρικών συνεδρίων και επιστημονικών περιοδικών, θα αναδειχθεί το μεγάλο τίμημα στην απώλεια ανθρώπινων ζωών που συνοδεύει αυτές τις πρακτικές, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν με ακρίβεια αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει και τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζάφιας, με την τεράστια επιστημονική γνώση που διαθέτει και την διεθνή εμπειρία στην λειτουργία των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας στην Δύση και ιδιαίτερα των χωρών της Ευρώπης, μαζί με τις καταγγελίες για την απανθρωπιά της κυβερνητικής πολιτικής, θα αναλύσει με τεκμηριωμένο επιστημονικά τρόπο τις στρατηγικές επαναθεμελίωσης ενός νέου σφριγηλού Συστήματος Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, το οποίο θα αποτελεί κόσμημα για τον ανθρώπινο πολιτισμό και την ίδια την ζωή.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον σύνδεσμο:

https://youtube.com/live/FYK5jmM51CM?feature=share

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News