Εκλογές 2023: Η Ντόρα Μπακογιάννη στον Δήμο Πλατανιά

Κρήτη
Εκλογές 2023: Η Ντόρα Μπακογιάννη στον Δήμο Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H υποψήφια βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε σήμερα το δημαρχείο του Πλατανιά όπου αντάλλαξε απόψεις με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο

«Η επέκταση του ΒΟΑΚ μέχρι την Κίσσαμο, τα φράγματα και τα έργα διαχείρισης νερού στον Ταυρωνίτη, η παραχώρηση έξι μέτρων κατά μήκος του στρατιωτικού αεροδρομίου του Μάλεμε για πεζοπορική και ποδηλατοδρομική διαδρομή, η νέα γέφυρα Κερίτη, η ένταξη του συνόλου των 127 οικισμών, από τον Ομαλό μέχρι την Σπάθα, στο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο όπως και άλλα έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ που έχει πάρει ο δήμος Πλατανιάς αλλάζουν τελείως την εικόνα της περιοχής και κυρίως βελτιώνουν τη ποιότητα ζωή των κατοίκων.

Το ύψος των χρηματοδοτήσεων που εξασφαλίστηκαν και δόθηκαν αυτή την τετραετία, συνολικά στους δήμους του νομού μας δεν έχουν δοθεί ποτέ στο παρελθόν. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των δήμων στην περιφέρεια Χανίων, φαίνεται στην ουσία και από το ύψος των χρηματοδοτήσεων. Αυτός ήταν ο στόχος μου και αυτός θα συνεχίσει να είναι» τόνισε.

Αμέσως μετά η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Β. Οδικού Άξονα όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιχείρησης Ευτύχη Μαυρογένη και τα μέλη του ΔΣ.  Ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση του ταχυ-διυλιστήριου στα Λεχιανά καθώς και για την ολοκλήρωση  του έργου κατασκευής του κεντρικού αγωγού που συνδέει το χωριό Κωλένι με τις δεξαμενές.

Συζητήθηκαν οι τρόποι εξεύρεσης της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τα έργα της υδροδότησης και κατασκευής αντλιοστασίου, στο οικισμό Μεσαύλια της κοινότητας  Κακοπέτρου, όπως και για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού στην κοινότητα  Σπηλιάς του δήμου Πλατανιά.

Τέλος σε συζήτηση με τους εργαζομένους στην ΔΕΥΑΒΑ η πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι όσο είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης το νερό δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

Στη συνέχεια κ Μπακογιάννη συνομίλησε με  κατοίκους του Πλατανιά στο κοινοτικό κατάστημα –πολιτιστικό σύλλογο, για τις ανάγκες του δήμου όπως και τις περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. «Σύντομα θα ανακοινωθεί η ένταξη της ανάπλασης του παλιού γηπέδου Πλατανιά και της ευρύτερης περιοχής, το πρώτο μεγάλο έργο στην καρδιά του Πλατανιά , ύψους 1,5 εκατ ευρώ. Θα προχωρήσουν επίσης οι χρηματοδοτήσεις και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για τα αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο ύψους 6 εκατ. ευρώ, για την ανάπλαση δρόμων και τον ηλεκτροφωτισμό  στις γειτονιές του Πλατανιά. Επιπλέον χρειάζεται μία μελέτη μακράς πνοής για την διάβρωση των ακτών ώστε να μπορεί να γίνει άμεσα η μελέτη εφαρμογής» σημείωσε η πρώην υπουργός..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News