Διαδοχικές δράσεις κοινωνικής στήριξης και αυτό το Πάσχα από την HELLENiQ ENERGY (pics)

Κρήτη
Διαδοχικές δράσεις κοινωνικής στήριξης και αυτό το Πάσχα από την HELLENiQ ENERGY (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσφορά δωρεάν τροφίμων σε Φορείς όμορων Δήμων

Περισσότερους από εικοσιένα (21) τόνους τροφίμων για την ενίσχυση Φορέων Κοινωνικής Μέριμνας της Δυτικής Θεσσαλονίκης, του Θριασίου και της Κοζάνης, έχει ήδη προσφέρει - μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 - η HELLENiQ ENERGY. Αυτό το Πάσχα, ο Όμιλος εστίασε σε τρεις (3) συγκεκριμένες Δομές Στήριξης, στις οποίες και θα προσφέρει επτά (7) τόνους τροφίμων. Η επιλογή των φορέων έγινε από τους ίδιους τους εργαζόμενους της HELLENiQ ENERGY, ύστερα από ψηφοφορία που διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος.

Πρόκειται για το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά», την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, όπου  προσφέρθηκαν τρόφιμα σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Wise Greece”. Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως & Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, εθελοντές εργαζόμενοι του Ομίλου συμμετείχαν τόσο στην προετοιμασία, όσο και στην παρασκευή και μεριδοποίηση των γευμάτων του τοπικού συσσιτίου. 

Οι εργαζόμενοι της HELLENiQ ENERGY συμμετείχαν εθελοντικά στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Σταυρουπόλεως - Νεαπόλεως.

Από το 2012, ο Όμιλος ενισχύει διαρκώς τα κοινωνικά παντοπωλεία των - όμορων προς τις εγκαταστάσεις του - Δήμων του Θριασίου Πεδίου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και τα συσσίτια της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Ελευσίνας και της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Σε στενή συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ενορίες, έχει ενισχύσει συνανθρώπους μας, που βιώνουν σημαντικές δυσκολίες στην κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης.

«Εδώ και 60 χρόνια, ο Όμιλός μας στηρίζει έμπρακτα και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, προσθέτοντας: «Μία από τις ενέργειες που σταθερά υλοποιούμε είναι η υποστήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων στους όμορους Δήμους, προσφέροντας βασικά αγαθά σε περισσότερες από 1.350 οικογένειες. Από την έναρξη το προγράμματος το 2012 έως σήμερα έχουμε προσφέρει πάνω από 700 τόνους τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη και το επεκτείνουμε σε ακόμα περισσότερες περιοχές. Φέτος ενισχύουμε 3 επιπλέον Φορείς κοινωνικής μέριμνας, που επέλεξαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου, με σημαντικές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης. Η HELLENiQ.

ENERGY θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στο μέτρο που μας αναλογεί σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Σχετικά με την HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας.

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της,  αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες.  Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα  τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News