Ηράκλειο: Μετά τα παράπονα των ιδιοκτητών ταξί, σύσκεψη για τη στάθμευση στην πλατεία 18 Άγγλων

Κρήτη
Ηράκλειο: Μετά τα παράπονα των ιδιοκτητών ταξί, σύσκεψη για τη στάθμευση στην πλατεία 18 Άγγλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ένταση της αστυνόμευσης από την Τροχαία, τη Δημοτική και τη Λιμενική Αστυνομία προκειμένου οι θέσεις στάθμευσης των ταξί να μην καταλαμβάνονται από άλλα οχήματα είναι ανάμεσα στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη

Να δώσει ένα τέλος στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πλατεία 18 Άγγλων, στο ενετικό λιμάνι της πόλης, με επίκεντρο και την πιάτσα των ταξί, επιχειρεί ο Δήμος Ηρακλείου ενόψει μάλιστα και της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν, με βασικό πρόβλημα που καλείται να επιλύσει να είναι εκείνο για το οποίο διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες ταξί, που βλέπουν την πιάτσα τους συνεχώς να καταλαμβάνεται από άλλα οχήματα, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται το έργο τους.

Το συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στην οποία ελήφθησαν ορισμένες αποφάσεις.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

«Σύσκεψη με αφορμή την άναρχη στάθμευση που παρατηρείται στην πλατεία 18 Άγγλων λόγω της αυξημένη κίνησης, με αφορμή και  την έναρξη της τουριστικής περιόδου, συγκάλεσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Η. Γιώργος Βαρδαβάς, ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής, ο διοικητής της Τροχαίας Στέλιος Καρακούδης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Πατακός, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Λευτέρης Πετράκης, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Στράτος Μαγκουσάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως αποφασίστηκε θα υπάρξει άμεσα ένταση της αστυνόμευσης από την Τροχαία, τη Δημοτική και τη Λιμενική Αστυνομία προκειμένου οι θέσεις στάθμευσης των ταξί να μην καταλαμβάνονται από άλλα οχήματα, γεγονός που οξύνει περισσότερο την κατάσταση, μέχρι να εγκριθούν όλες οι διατυπώσεις για την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα λύνει οριστικά αυτά τα ζητήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News