Τουρισμός: Σε χαμηλά επίπεδα οι πληρότητες στα μικρά καταλύματα - Ποιοι είναι οι δυνατοί «πελάτες» της Κρήτης (vid)

Κρήτη
Τουρισμός: Σε χαμηλά επίπεδα οι πληρότητες στα μικρά καταλύματα - Ποιοι είναι οι δυνατοί «πελάτες» της Κρήτης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μήνες αιχμής φέρνουν «καλοκαίρι» και στους «μικρούς» του τουρισμού αντιθέτως στα μεγάλα ξενοδοχεία οι πληρότητες αγγίζουν το 90%

Με το αριστερό μπήκε η τουριστική σεζόν για τα τουριστικά καταλύματα της Ανατολικής Κρήτης καθώς οι πληρότητες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Γιώργος Χριστουδουλάκης αναφέρθηκε στον μεγάλο ανταγωνισμό καθώς και στις διεκδικήσεις του κλάδου, μεταξύ αυτών η ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων.

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τους μήνες αιχμής στα τουριστικά καταλύματα, όπως φωτογραφίζουν τα στοιχεία των προκρατήσεων, ωστόσο μεγάλο «αγκάθι» παραμένουν οι ελλείψεις σε προσωπικό , κυρίως σε καμαριέρες.

Αντιθέτως, στα μεγάλα ξενοδοχεία οι πληρότητες αγγίζουν το 80% με 90%, ενώ στις αρχές Μάϊου θα έχουν ανοίξει το σύνολο των ξενοδοχείων.

Από τον επόμενο μήνα, απογειώνεται ο Κρητικός τουρισμός, με την άφιξη 90 περίπου τσάρτερ σε καθημερινή βάση, στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με τον αριθμό να εκτοξεύεται στις 120 πτήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Πέρα από τους Γερμανούς τουρίστες, μεγάλη αύξηση καταγράφεται από Βρετανούς και Γάλλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News