Κτηματολόγιο: Εκπνέει η προθεσμία των δηλώσεων στα Χανιά - SOS για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Κρήτη
Κτηματολόγιο: Εκπνέει η προθεσμία των δηλώσεων στα Χανιά - SOS για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιστάται η προσοχή για τη μη αναβολή των διαδικασιών κατοχύρωσης της δήλωσης Κτηματολογίου, καθώς δε θα υπάρχει χρόνος να συλλεχθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Στις 31 Ιουλίου 2023 λήγει η παράταση της προθεσμίας δηλώσεων Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Οι συνεχείς παρατάσεις προθεσμίας των δηλώσεων της ακίνητης περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο λανθασμένα έχουν δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας, καθώς η δήλωση της ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο είναι μια διαδικασία σοβαρή και χρονοβόρα.

Η λήξη παράτασης της προθεσμίας δηλώσεων στα δικαιώματα της Π.Ε. Χανίων ορίστηκε την 31η Ιουλίου 2023 και γι’ αυτό εφιστάται η προσοχή για τη μη αναβολή των διαδικασιών κατοχύρωσης της δήλωσης, καθώς είναι κάτι που εγκυμονεί κινδύνους, αφού δε θα υπάρχει χρόνος να συλλεχθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης δε μεριμνήσει να κάνει τις δηλώσεις του, θα πρέπει να βιαστεί, γιατί δε θα υπάρξει άλλη παράταση προθεσμίας.

Υπενθυμίζουμε ότι μη δήλωση στο χρονικό περιθώριο της προθεσμίας θα έχει ως αποτέλεσμα τον χαρακτηρισμό του ακινήτου ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» ή εκπρόθεσμου, με ορατό πάντα τον κίνδυνο των προστίμων ή της υπερτιμολόγησης του τελικού παραβόλου.

 (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News