Μεγάλο αστικό πάρκο το στρατόπεδο Μαρκοπούλου - Τα 52 στρέμματα θα διαμορφωθούν σε χώρο στάθμευσης 500 θέσεων (pics)

Κρήτη
Μεγάλο αστικό πάρκο το στρατόπεδο Μαρκοπούλου - Τα 52 στρέμματα θα διαμορφωθούν σε χώρο στάθμευσης 500 θέσεων (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπήκαν οι μπουλντόζες και άρχισαν οι παρεμβάσεις μετά την επίσημη παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μόλις δύο μέρες μετά την επίσημη παραχώρηση του στρατοπέδου Ταξιάρχου Μαρκοπούλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τον Δήμο Χανίων και την ανακοίνωση του τέλους ενός πολυετούς αγώνα της τοπικής κοινωνίας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο Σάββατο, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στις πρώτες παρεμβάσεις κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτισμάτων και διαμόρφωσης της έκτασης.

Σε πρώτη φάση, από τα συνολικά 52 στρέμματα που ανήκουν πλέον στον Δήμο, μεγάλη έκταση θα διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης πεντακοσίων θέσεων για την ανακούφιση του οξυμένου κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, η δημοτική Αρχή έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων για τη δρομολόγηση μικρών λεωφορείων, τα οποία θα μεταφέρουν τον κόσμο από το πάρκινγκ του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο κέντρο της πόλης.

Προηγήθηκε η πανηγυρική ανακοίνωση για την αγορά από τον Δήμο Χανίων των 52 από τα 54 στρέμματα του στρατοπέδου, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έναντι αντιτίμου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η παρουσία του πρωθυπουργού στον χώρο, το απόγευμα του Σαββάτου, σηματοδότησε το τέλος των αγώνων της τοπικής κοινωνίας για τη διεκδίκηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο, στο πνεύμα των διεκδικήσεων των προηγούμενων δεκαετιών και του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας. Οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι ήπιες και θα γίνουν για την υποστήριξη του ψυχαγωγικού και αθλητικού χαρακτήρα του πάρκου.

Από τις 23 Απριλίου έχει τεθεί σε ισχύ η εξάμηνη παραχώρηση της χρήσης του χώρου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τον Δήμο Χανίων και εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόκτησή του.

«Πάρκο πρασίνου και αναψυχής»

Όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, «ξεκινά όλη η διαδικασία ώστε να διαμορφωθεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο που θα έχει η πόλη. Ένα πάρκο πρασίνου και αναψυχής, που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, των νέων οικογενειών και των ανθρώπων τρίτης ηλικίας στον δημόσιο χώρο. Σημασία για μας έχει να σεβαστούμε αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου και ο σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι να μην ανεγερθούν νέα κτήρια, πέρα από τα μικρά υποστηρικτικά που θα καταστήσουν λειτουργικό τον χώρο.

Θα ήθελα όλοι οι Χανιώτες να φανταστούν αυτό που ζουν τις τελευταίες εβδομάδες στον Δημοτικό Κήπο, αλλά με σημείο αναφοράς αυτή την έκταση των 52 στρεμμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News