Έγκλημα στις Μοίρες: Στο σκαμνί ο 54χρονος που σκότωσε μπροστά στα μάτια της συζύγου του τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη

Κρήτη
Έγκλημα στις Μοίρες: Στο σκαμνί ο 54χρονος που σκότωσε μπροστά στα μάτια της συζύγου του τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χήρα Χατζάκη ανέφερε ότι άκουσε πυροβολισμούς και μετά είδε τον άνδρα της να κείτεται στο πάτωμα. Όπως είπε η ίδια, στην αρχή δεν είχε καταλάβει ότι έχει τραυματιστεί και η ίδια. Αμέσως μετά, την έσυρε στο εσωτερικό του διαμερίσματος ο εγγονός της, ο οποίος κατόπιν κλείδωσε την πόρτα

Μνήμες από το φρικιαστικό έγκλημα, που είχε σημειωθεί πριν από περίπου 3,5 χρόνια στις Μοίρες Ηρακλείου, όπου ένας 54χρονος - σήμερα - Κρητικός είχε εκτελέσει τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη στην είσοδο του σπιτιού του, πυροβολώντας τον μπροστά στα μάτια της έντρομης συζύγου του, η οποία επίσης τραυματίστηκε, αναμένεται να “ξυπνήσουν” αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου, στις δικαστικές αίθουσες.

Η σοκαριστική υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - αύριο Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο. Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, τον Ιούνιο του 2021, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 33 ετών.

Ο 54χρονος είχε κριθεί ένοχος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ δεν του είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Εξάλλου, η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή του 54χρονου.

Η απολογία του 54χρονου άνδρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου έλαβε χώρα στα τέλη του Μάη του 2021. Κατά την απολογία του, η οποία ήταν σχετικά σύντομη, ο 54χρονος ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται τίποτα από το τραγικό συμβάν, καθώς ήταν πολύ μεθυσμένος.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για το κακό που προκάλεσε, ωστόσο υποστήριξε ότι την επίμαχη μέρα είχε πιει πάρα πολύ. «Αν ήμουν στα καλά μου, δε θα κατέστρεφα έναν άνθρωπο που δεν τον γνώριζα», είπε, μεταξύ άλλων, ενώπιον δικαστών και ενόρκων ο κατηγορούμενος. Εξάλλου, ο 54χρονος είχε ζητήσει τότε συγνώμη τόσο από την οικογένεια του θύματος, όσο και από τη δική του οικογένεια.

Πριν την απολογία του 54χρονου, είχε καταθέσει η εν διαστάσει σύζυγός του, με την οποία είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Η μάρτυρας κατηγορητηρίου είπε ότι πάντα τον φοβόταν, καθώς ήταν βίαιος κι επικίνδυνος. Πρόσθεσε ακόμη ότι για να τα έχει καλά μαζί του έπρεπε να του λέει συνέχεια «ναι».

Η γυναίκα είπε, επίσης, ότι κάποια στιγμή σταμάτησε να υπομένει όσα φέρεται να βίωνε στο πλάι του κατηγορούμενου και κατάφερε να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση, φεύγοντας μακριά του. «Εκείνη τη μέρα ξέρω ότι ήρθε για να σκοτώσει», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου.

Η κατάθεση της χήρας και του εγγόνου της

Πρώτη μάρτυρας του κατηγορητηρίου είχε καταθέσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα η χήρα του αδικοχαμένου Χατζάκη. Η γυναίκα, με βουβό πόνο, αξιοπρεπής μέσα στην ανείπωτη οδύνη της, μίλησε τότε για τη στιχομυθία που προηγήθηκε μεταξύ της ίδιας και του συζύγου της και του κατηγορούμενου, πριν ο τελευταίος ανοίξει πυρ.

Η χήρα του 79χρονου ανέφερε ότι ο 54χρονος τους έκανε ερωτήσεις, όπως «αν έχετε νοικάρισσα», «αν είναι καλή κοπέλα» και «αν πληρώνει το νοίκι». Σύμφωνα με την ίδια, το ζεύγος του απαντούσε κανονικά ότι «δε δημιουργεί προβλήματα, ότι είναι καλή κοπέλα και ότι πληρώνει το νοίκι της». Ωστόσο, όταν ο 54χρονος ρώτησε το ανδρόγυνο «πόσα πληρώνει» η εν διαστάσει σύζυγός του, του απάντησαν ότι αυτό δεν τον αφορά.

Η χήρα Χατζάκη ανέφερε ότι άκουσε πυροβολισμούς και μετά είδε τον άνδρα της να κείτεται στο πάτωμα. Όπως είπε η ίδια, στην αρχή δεν είχε καταλάβει ότι έχει τραυματιστεί και η ίδια. Αμέσως μετά, την έσυρε στο εσωτερικό του διαμερίσματος ο εγγονός της, ο οποίος κατόπιν κλείδωσε την πόρτα.

Μεταξύ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, που κατέθεσαν τότε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ήταν κι ο 20χρονος - σήμερα - εγγονός του θανόντος, καθώς και δύο από τους φίλους του, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί του εκείνη την ημέρα στη γκαρσονιέρα, δίπλα από το διαμέρισμα του αείμνηστου Χατζάκη.

Ο εγγονός του θύματος, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 ήταν 17 ετών, μίλησε στην κατάθεσή του για όλες τις δραματικές στιγμές που βίωσε, βλέποντας τον παππού του νεκρό στο πάτωμα και τη γιαγιά του σε κατάσταση σοκ, μέσα στα αίματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος άνδρας είχε παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για “ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”, για “απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή” (σε βάρος 4 ατόμων), για “οπλοφορία”, “οπλοκατοχή” και “οπλοχρησία”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News