«Γολγοθάς» για την Ελίνα που καταστράφηκε το σπίτι της από τον σεισμό - Καλείται να πληρώσει 1.000 ευρώ ρεύμα (vid)

Κρήτη
«Γολγοθάς» για την Ελίνα που καταστράφηκε το σπίτι της από τον σεισμό - Καλείται να πληρώσει 1.000 ευρώ ρεύμα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νεαρή γυναίκα μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV περιέγραψε ένας Γολγοθά τον οποίο ανεβαίνει για να μπορέσει να επιβιώσει, μαρτυρώντας ότι εκτός των άλλων νιώθει προδομένη από την πολιτεία

 

  • Ήρθε από τη Γερμανία με το παιδί της και «λαβώθηκαν» από τον σεισμό
  • Πρέπει να πληρώσει ρεύμα 1.000 ευρώ για ένα σπίτι που κατέστρεψε ο σεισμός
  • Ήρθε από τη Γερμανία με το παιδί της και «λαβώθηκαν» από τον σεισμό
  • Μετά την ξενιτιά επιχειρούν να ξαναστήσουν τη ζωή τους στην πατρίδα
  • Ανεβαίνουν ένα Γολγοθά για να επιβιώσουν

Η Ελίνα Σκαρπαθιώτη  που επί χρόνια ζούσε στη Γερμανία επαναπατρίστηκε  μαζί με το παιδί της στο Χουδέτσι τρεις εβδομάδες πριν το σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Τα Ρίχτερ λάβωσαν σε μεγάλο βαθμό το σπίτι της οικογένειας που βάφτηκε κίτρινο. Η ίδια με το παιδί της, την σοβαρά ασθενή μητέρα της και μέχρι πριν από λίγο καιρό τον ανάπηρο πατέρα της που έφυγε από τη ζωή, επιχειρούν να επιβιώσουν, έχοντας νοικιάσει σπίτι στο Ηράκλειο, μετά την απόρριψη να έχουν μια επιδότηση ενοικίου που θα ελάφρυνε τα βάρη τους.

Η νεαρή γυναίκα μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV περιέγραψε ένας Γολγοθά τον οποίο ανεβαίνει για να μπορέσει να επιβιώσει, μαρτυρώντας ότι εκτός των άλλων νιώθει προδομένη από την πολιτεία. Στην ένσταση που έκανε για την απόρριψη επιδότησης ενοικίου, από τη ΔΑΕΦΚ την ενημέρωσαν όπως είπε, ότι ούτε καν να της αποστείλουν την απόρριψη δεν μπορούν καθώς δεν έχουν κονδύλια για ταχυδρομικές αποστολές.

Την ίδια ώρα η γυναίκα που έχει δει το σπίτι της στο Χουδέτσι να έχει ήδη διαρρηχθεί μία φορά, καλείται σε μια παράσταση του παραλόγου, να πληρώσει γι’ αυτό το σπίτι που σχεδόν κατέστρεψε ο σεισμός και είναι κλειστό περισσότερο από ενάμιση χρόνο, ρεύμα πάνω από 1000 ευρώ.

Όσο για το τεράστιο κεφάλαιο της ανακατασκευής του σπιτιού της, όπως λέει ούτε λόγος καν για την κατάθεση φακέλου, αφού τα χρήματα που προβλέπεται να λάβει δεν φτάνουν ούτε το ένα τρίτο των ζημιών να καλύψει, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα, αισθανόμενη αφημένη όπως λέει από μια πολιτεία που λίγες μέρες μετά το σεισμό άρχισε να δεσμεύεται, ωστόσο ενάμιση χρόνο μετά ελάχιστες από τις δεσμεύσεις έχουν πραγματικά στηρίξει τους σεισμόπληκτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News