Η Σέβη Αμανατίδου - Βολουδάκη στο neakriti.gr - Πώς πήρε την απόφαση να πολιτευτεί στη θέση του άντρα της

Κρήτη
Η Σέβη Αμανατίδου - Βολουδάκη στο neakriti.gr - Πώς πήρε την απόφαση να πολιτευτεί στη θέση του άντρα της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νωπά τα συναισθήματα της απώλειας του συζύγου και πατέρα των παιδιών της, η υποψήφια βουλευτής Χανίων εξήγησε τον βασικό λόγο για τον οποίο δίνει τις τελευταίες εβδομάδες - και επισήμως από το Σάββατο - μια μάχη πάνω στις αξίες και τις αρχές που πρέσβευε ο Μανούσος Βολουδάκης

Με όπλο την αισιοδοξία του συζύγου της, αείμνηστου βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, με τον οποίο πορεύτηκαν μαζί επί είκοσι χρόνια και περνώντας στα τρία ανήλικα παιδιά της και σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται το μήνυμα πως η ζωή συνεχίζεται, η κ. Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας. Δικηγόρος Αθηνών, αλλά αισθανόμενη τα Χανιά ως δική της πατρίδα , ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Πρωθυπουργού να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής, κάτι που όπως τόνισε, ήταν για την ίδια και τα παιδιά της, το πρώτο φωτεινό σημάδι μετά την βαριά απώλεια που βίωσαν και βιώνουν.

Από το πολιτικό γραφείο μέσα στο οποίο έζησε τις εκλογές αναμετρήσεις του συζύγου της, μίλησε στη Νέα Κρήτη για την απόφαση της να πολιτευτεί και μοιράστηκε τις δικές της αγωνίες για το αύριο των Χανίων. «Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το συζήτησα με την οικογένεια μου, με τους δικούς μου ανθρώπους και όλοι με ενθάρρυναν. Τα παιδιά ειδικά, ήθελαν να το κάνω. Γιατί ξέρετε τα παιδιά θέλουν να βλέπουν στο γονιό που τους έχει μείνει, έναν άνθρωπο δυνατό, για να αντλούν κι αυτά δύναμη. Οπότε δεν είχα περιθώριο και επίσης είμαι σίγουρη ότι είναι κάτι που θα ήθελε και ο ίδιος» είπε η κ. Αμανατίδου Βολουδάκη.

Με νωπά τα συναισθήματα της απώλειας του συζύγου και πατέρα των παιδιών της, η υποψήφια βουλευτής Χανίων εξήγησε τον βασικό λόγο για τον οποίο δίνει τις τελευταίες εβδομάδες – και επισήμως από το Σάββατο – μια μάχη πάνω στις αξίες και τις αρχές που πρέσβευε ο Μανούσος Βολουδάκης. «Ένας γονιός δεν έχει επιλογή. Δεν είναι θέμα επιλογής να κρυφτείς στη θλίψη και στον πόνο και να μην αγωνιστείς. Αυτό είναι η εύκολη οδός. Ο εύκολος δρόμος. Να πεις ότι εγώ τώρα είμαι πολύ στεναχωρημένος και ανήμπορος να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να δώσεις το παράδειγμα στα παιδιά και σε όποιον περνά κάτι ίδιο ή παρόμοιο» σημείωσε.

Με φόντο τις κάλπες της 21ης Μαΐου, μίλησε για την ανάγκη κάθε πολίτη να υπάρξει πρόοδος στην ελληνική κοινωνία που τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί αλλεπάλληλα πλήγματα. Όπως τόνισε η κ. Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη, «ο κόσμος έχει επηρεαστεί πάρα πολύ απ’ όλα αυτά και θέλει λύσεις άμεσα. Δε θέλει πια να ακούει μεγάλα λόγια .Θέλει να δει την αλλαγή στην καθημερινότητα του».

Η υποψήφια βουλευτής Χανίων Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ενώ χαρακτήρισε κρίσιμη την στήριξη της αγροτικής παραγωγής. «Να ενισχυθούν με προγράμματα νέοι αγρότες, οι βιολογικές καλλιέργειες και συνολικά οι καλλιέργειες του νομού. Έχουμε το άριστης ποιότητας ελαιόλαδο και δεν υπάρχει η τυποποίηση και η πιστοποίηση που πρέπει ώστε να αναγνωρίζεται στις αγορές του εξωτερικού και να υπάρχει η αντίστοιχη αμοιβή για τους ανθρώπους που το παράγουν». 

Για τον υπερτουρισμό η κ. Αμανατίδου Βολουδάκη προτείνει μέτρα για την διασφάλισης της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος ενώ θεωρεί επιτακτική την εξασφάλιση λύσης για το οξύ στεγαστικό πρόβλημα στο νομό, λόγο κυριαρχίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης. «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έρχονται στα Χανιά για να σπουδάσουν ,άλλοι που δεν έρχονται για δουλειά, επειδή δεν έχουν που να μείνουν. Θα πρέπει να συνεργαστούν φορείς, να βρεθεί έκταση για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, ακόμη και εργατικών κατοικιών» υπογράμμισε. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News