Νίκος Σειραγάκης: Αναίρεση του βουλεύματος αποφυλάκισης ζητά η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Κρήτη
Νίκος Σειραγάκης: Αναίρεση του βουλεύματος αποφυλάκισης ζητά η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία

Το ενδεχόμενο επιστροφής στη φυλακή αντιμετωπίζει ο καταδικασμένος για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων Νίκος Σειραγάκης, αφού η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος που οδήγησε εκτός φυλακής τον βαρυποινίτη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο newsbomb.gr, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως το βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ωστόσο, η απόφαση για τo εάν θα επιστρέψει τελικά πίσω στη φυλακή ανήκει στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια, τα οποία κατά συγχώνευση έγιναν 220 και αντιστοιχούσαν σε πραγματικά χρόνια έκτισης ποινής τα 25 ετη κάθειρξης, που με το νέο ποινικό κώδικα έγιναν 20.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, αλλά λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη εξαιτίας της παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές, όπου αιτήθηκε την εκ νέου αποφυλάκιση του με όρους και βρέθηκε ξανά ελεύθερος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News