Χρυσά μετάλλια στην Παρα-ιππική δεξιοτεχνία από την Ευρώπη

Κρήτη
Χρυσά μετάλλια στην Παρα-ιππική δεξιοτεχνία από την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας αυτός αποτελούσε έναν αγώνα πρόκρισης για τους Πανευρωπαικούς 2023 και έδωσε στους αθλητές το εισιτήριο για την επόμενη φάση στις 3/4/5/6 Μαΐου, που θα αποτελέσει την τελική πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς

Με δύο χρυσά μετάλλια ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή των αθλητών της Παρα-ιππικής Δεξιοτεχνίας της Κρήτης, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Βάρεγκεμ, Βέλγιο 21/22/23 Απριλίου 2023.

Ο αγώνας αυτός αποτελούσε έναν αγώνα πρόκρισης για τους Πανευρωπαικούς 2023 και έδωσε στους αθλητές το εισιτήριο για την επόμενη φάση στις 3/4/5/6 Μαΐου, που θα αποτελέσει την τελική πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα κέρδισε ο Μιχάλης Καλαράκης με το άλογο LOTOPEQUI και την δεύτερη αγωνιστική ημέρα η Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη με το άλογο EROS.

Οι αθλητές προσδοκώντας φέτος μεγαλύτερες διακρίσεις εξασφάλισαν 2 καινούργια άλογα με τα οποία σκοπεύουν να αγωνίζονται πλέον.

Η προπονήτρια του κ. Γραμματικάκη δήλωσε: «Ξεκινήσαμε την αποστολή με πολύ μικρή οικονομική στήριξη από τους φορείς παρόλο που οι αθλητές αυτοί έχουν στις αποσκευές τους μια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πράγμα πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Τώρα καταφέραμε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος στο Βέλγιο και ο στόχος είναι οι Πανευρωπαϊκοί. Μας χαρακτηρίζει η πίστη, η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά. Γράφουμε ιστορία και ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει».

Είναι υπερηφάνεια όλων μας να καμαρώνουμε αθλητές οι οποίοι διαπρέπουν διεθνώς σε ένα άθλημα πραγματικά άγνωστο με εξαιρετικά οφέλη στα άτομα με αναπηρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News