Αγία Πελαγία: Γκρίνια για την αργοπορημένη ανάπλαση - Σε εξέλιξη οι εργασίες 6 μήνες μετά την πλημμύρα (pics, vid)

Κρήτη
Αγία Πελαγία: Γκρίνια για την αργοπορημένη ανάπλαση - Σε εξέλιξη οι εργασίες 6 μήνες μετά την πλημμύρα (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλακόστρωση ξεκινά από το πάρκινγκ και φτάνει μέχρι την παραλία - Μέχρι αρχές Μαΐου η ολοκλήρωση των βασικών εργασιών - Δυσαρέσκεια για την εκτέλεση των έργων μέσα στην τουριστική σεζόν

Την επίσπευση των εργασιών που σχετίζονται με την πλακόστρωση στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν ότι, στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, τα επίμαχα έργα βρίσκονται εν εξελίξει...

Σύμφωνα με καταστηματάρχες αλλά και με ντόπιους κατοίκους, το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε προκειμένου να γίνουν τα εν λόγω έργα δεν ήταν το κατάλληλο. Εντούτοις, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το «έργο δε θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην τουριστική εικόνα της περιοχής», καθώς οι βασικές εργασίες πλακόστρωσης θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου.

Πριν από μερικές ημέρες, ο δήμαρχος βρέθηκε στην περιοχή, όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την πλακόστρωση της Αγίας Πελαγίας. Εκεί έγινε δέκτης αντιδράσεων από κάποιους καταστηματάρχες και κατοίκους.

«Μας έχουν παρατήσει όλοι. Αυτή είναι η εικόνα της Αγίας Πελαγίας... Δεν ξέρω πώς θα ξεκινήσουμε και πώς θα ανοίξουμε, όταν τώρα κάνουμε ανάπλαση...», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ντόπιος στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”.

«Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο... Πού ήταν τότε οι αρμόδιοι; Το κανάλι δεν έχει γίνει, ο βιολογικός δεν έχει πάρει μπροστά, τα μηχανήματα δεν τα έχουν φέρει», δήλωσε ακόμη κάτοικος της περιοχής.

Στο μεταξύ, αρκετά καταστήματα στην Αγία Πελαγία παραμένουν κλειστά, με “φόντο” τις λάσπες... Ας σημειωθεί ότι κάτοικοι και καταστηματάρχες επεσήμαναν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου.

«Έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ήδη εδώ και δύο μήνες τα έργα και σήμερα να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες σαν τους ανθρώπους... Και όχι έτσι! (...) Είπαν ότι θα είναι για λίγες μέρες, αλλά δεν είναι τώρα η εποχή (...). Τα έργα χρειάζεται να γίνονται στο σωστό χρονοδιάγραμμα, αλλά να ενημερώνονται και οι καταστηματάρχες και όλος ο κόσμος. Να κάνει ο καθένας το πρόγραμμά του. Τα έργα τα χρειαζόμαστε. Να ’ναι καλά που τα κάνουνε (σ.σ. τα έργα), αλλά να μας λένε τότε ξεκινάμε, τότε τελειώνουμε, αυτό κι αυτό θα κάνουμε», ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” επαγγελματίας της περιοχής.

«Έχουν ανοίξει καταλύματα και ξενοδοχεία. Είμαστε σε μια κατάσταση που δεν μπορούν να ανοίξουν τα μαγαζιά», ανέφερε με παράπονο κάτοικος της περιοχής.

Εντούτοις, όπως προαναφέραμε, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου είναι καθησυχαστικός, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι βασικές εργασίες πλακόστρωσης θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με τον κ. Μποκέα, «η συμφωνία που είχε γίνει και με τον ανάδοχο είναι ότι πολύ σύντομα, τέλος του μήνα, αρχές Μαΐου, να έχουμε ολοκληρώσει τις πολύ βασικές, τις απαραίτητες εργασίες, για να είναι πλήρως λειτουργική η περιοχή».

Όπως εξήγησε στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV” ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, «αποφασίστηκε να γίνει αυτό το διάστημα, με την πεποίθηση και τη σιγουριά ότι, αν δεν προκύψουν βασικά εμπόδια, το έργο δε θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην τουριστική εικόνα της περιοχής».

«Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήσαμε από πόρους που προέρχονται από ανταποδοτικά για τη μεγάλη διασύνδεση και που δεν προορίζονταν αρχικά για την Αγία Πελαγία», πρόσθεσε με νόημα ο Μενέλαος Μποκέας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, «λόγω του ότι έπρεπε να γίνει κάτι που να αλλάξει και την ψυχολογία και την αισθητική και τη λειτουργικότητα της περιοχής, επιλέξαμε να χρηματοδοτήσουμε το έργο σε μια περιοχή που φαίνεται να είναι δύσκολη και σε μια εποχή που είναι δύσκολη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News