Προεκλογική «κόντρα» με φόντο την Κρήτη - Στα Χανιά αύριο ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους στον δρόμο προς τις κάλπες

Κρήτη
Προεκλογική «κόντρα» με φόντο την Κρήτη - Στα Χανιά αύριο ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους στον δρόμο προς τις κάλπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης των δύο μεγάλων κομμάτων - «Δε χρειάζεται να δούμε τις μπάρες των δημοσκοπήσεων, θα τις δούμε τις μπάρες το βράδυ της 21ης του Μάη, γιατί βλέπουμε το κλίμα μέσα στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θέρμη

Στα ύψη βρίσκεται το πολιτικό “θερμόμετρο” ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί μας, αύριο Τρίτη 25 Απριλίου, παίρνει τη “σκυτάλη” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα βρεθεί στα Χανιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην πλατεία Κατεχάκη (παλιό λιμάνι), στις 7 το απόγευμα.

Τα προηγούμενα 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Θέρμη και τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, όπου μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση. Σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο νησί της Κω.

Με αφορμή την επίσκεψή του στα Νέα Μουδανιά, ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στο ζήτημα της Υγείας.

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, αν δεν μπορεί ο καθένας, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα, να έχει πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης. Αυτό για εμάς είναι δέσμευση. Γιατί δικαιοσύνη παντού σημαίνει δικαιοσύνη για όλους και στην Υγεία», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Δε χρειάζεται να δούμε τις μπάρες των δημοσκοπήσεων, θα τις δούμε τις μπάρες το βράδυ της 21ης του Μάη, γιατί βλέπουμε το κλίμα μέσα στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θέρμη.

«Ούτε η βροχή ούτε κανένα καιρικό φαινόμενο δεν μπορεί να σταματήσει τον ενθουσιασμό και τη μεγάλη επιθυμία να έρθει η αλλαγή στη χώρα μας. Σήμερα (σ.σ. προχθές Σάββατο) είναι μία σπουδαία ημέρα. Σήμερα που ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες έγινε σεισμός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί. Δεν είμαι προληπτικός, δεν πιστεύω στις προλήψεις, αλλά καλού-κακού στις 21 του Μάη μαζί με την ψήφο μας θα σπάσουμε και το ρόδι, για να έρθει καινούργια μέρα στον τόπο, να ανασάνει η κοινωνία, να ξεφύγουμε από μία πολιτική που τα δίνει όλα στους ισχυρούς», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στη Θέρμη ο κ. Τσίπρας.

«Η μεσαία τάξη, για την οποία προεκλογικά έταζε ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτή που σήμερα αναγκάζεται να ζει με κουπόνια για το ρεύμα, το σούπερ-μάρκετ, το πρατήριο βενζίνης. Οι εργαζόμενοι, που τους έταξαν καλύτερες δουλειές και βιώνουν τον εργασιακό Μεσαίωνα, τη ζούγκλα των απλήρωτων υπερωριών, των καταργημένων 8ώρων. Οι συνταξιούχοι, που τους έταξαν καλύτερες συντάξεις, έχασαν και τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά τους. Η ασφάλεια, που έταξαν, για να ζούμε σήμερα σε γενικευμένη ανασφάλεια. Όταν αρρωσταίνουμε και πάμε σε δημόσιο νοσοκομείο - η χώρα μας είχε τον χειρότερο αριθμό σε απώλειες σε όλο τον δυτικό κόσμο αναλογικά με τον πληθυσμό της», ανέφερε επιπρόσθετα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το καθεστώς αυτό θα κάνει το παν για να γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας, για να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται. Δε θα τα καταφέρει, αλλά να ξέρετε: Οι προβοκάτσιες, οι εκβιασμοί, οι δωροδοκίες, τα fake news, οι fake δημοσκοπήσεις, οι αποστασίες θα επιστρατευθούν το επόμενο διάστημα από το καθεστώς Μητσοτάκη. Άλλωστε, στις αποστασίες - μία τέτοια κατήγγειλε σήμερα ο Βελόπουλος για κάποιους βουλευτές του - η οικογένεια Μητσοτάκη έχει το know how, ξέρει πώς ακριβώς γίνονται. Θα δούμε πολλά, θα τα κάνουν όλα, θα τα δώσουν όλα. Αλλά δε θα αποτρέψουν το μοιραίο. Τις μπάρες των δημοσκοπήσεων θα τις δούμε το βράδυ της 21ης του Μάη», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του στη Θέρμη ο κ. Τσίπρας.

Στέλνοντας το μήνυμα των εκλογών, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Λέμε σε όλους τους πολίτες ότι η 21η του Μάη μπορεί να γίνει μία μέρα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί έχουμε σχέδιο, πλέον, και ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε, γιατί μάθαμε από τα λάθη μας, γνωρίζουμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι. Γνωρίζουμε πώς πρέπει να διοικήσουμε για να ανατάξουμε την οικονομία και να στηρίξουμε την κοινωνία. Κυρίως όμως, τώρα μπορούμε. Το 2015 παραλάβαμε μία χώρα χρεωκοπημένη, με άδεια ταμεία. Μία χώρα που την κυβερνούσε η “τρόικα”, που επέβαλε με τα μνημόνια την πολιτική της. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια εμείς βγάλαμε τη χώρα από την κρίση και καταφέραμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Εμείς είχαμε υποχρέωση να μαζέψουμε 40 δισ. στα δημόσια ταμεία.

Ο κ. Μητσοτάκης τα βρήκε όλα στρωμένα και 4 χρόνια έτρωγε από τα έτοιμα. Και όχι μόνο δεν είχε την υποχρέωση να μαζέψει, αλλά είχε την ευχέρεια να δαπανήσει 60 δισ. λόγω της πανδημίας. Η σύγκριση, λοιπόν, αντιλαμβάνονται όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει. Φανταστείτε να ήμασταν εμείς που είχαμε την ευχέρεια να δαπανήσουμε 60 δισ. Θα είχαμε σήμερα νοσοκομεία με αξιοπρεπή περίθαλψη, σχολεία με καθηγητές, πανεπιστήμια με καθηγητές, όχι με αστυνομικούς. Θα είχαμε προστασία των αδύναμων, των ελεύθερων επαγγελματιών από αυτή τη λαίλαπα της ακρίβειας. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δαπανήσει αυτά τα χρήματα χωρίς κριτήρια, κυρίως σε ημετέρους. Πάνω από 10 δισ. μόνο σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε εταιρείες που σχηματίστηκαν τρεις μέρες πριν. Η “Μητσοτάκης Α.Ε.” το παράκανε, αυτό που μας κυβερνά τέσσερα χρόνια τώρα δεν είναι κόμμα, αλλά μία οικογένεια Ανώνυμη Εταιρεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News