Ντόρα Μπακογιάννη: «Από την Κρήτη το πανελλαδικό μήνυμα» (vid)

Κρήτη
Ντόρα Μπακογιάννη: «Από την Κρήτη το πανελλαδικό μήνυμα» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαιη για την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Χανίων, εμφανίστηκε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη

Τον στόχο της πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά θέτει η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνοντας πως η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης απόψε από το παλιό λιμάνι, θα σηματοδοτήσει και την νίκη της πανελλαδικά. Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ ΤV η βουλευτής Χανίων και πρώην Υπουργός εκτίμησε ότι ο λαός θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, ως τη μόνη αξιόπιστη δύναμη.

«Πιστεύω ότι ο κρητικός λαός και ο χανιώτικος λαός αναγνωρίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την προσπάθεια η οποία έχει γίνει όλα τα τελευταία χρόνια .Τα έργα που έχουν μπει μπροστά, τη φροντίδα για τα Χανιά η οποία ήταν πραγματικά ιδιαίτερη και πιστεύω ότι θα τον δικαιώσει στην επιλογή του να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία συμβολικά από τον τόπο που τον γέννησε» είπε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας πως για την ίδια «είναι πολύ σημαντικό, ένας νομός που ποτέ δεν ήταν η ΝΔ πρώτη, μετά από τέσσερα χρόνια κυβερνητικού αγώνα να δείξει ότι αποδέχεται την προσπάθεια και την στηρίζουν για άλλη μια τετραετία» .Η πρώην Υπουργός εμφανίσθηκε πεπεισμένη πως η εκλογική περιφέρεια Χανίων θα βαφτεί για πρώτη φορά μπλε, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί για την ίδια προσωπικό στόχο.

Για την στάση των πολιτών την κρίσιμη ώρα της κάλπης, εκτίμησε ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης ,της εκτίναξης του πληθωρισμού και των ζητημάτων της καθημερινότητας. «Θα αξιολογήσουν την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού πρωτίστως. Είπα - έκανα. Δεν σας είπα τίποτα που δεν έχω κάνει. Υποσχέθηκα μείωση φόρων, έγιναν πενήντα μειώσεις φόρων , το απόλυτο εισόδημα των Ελλήνων αυξήθηκε» σημείωσε.

Προτάσσοντας το κυβερνητικό έργο ως το δυνατό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε ακόμη ότι επί των ημερών της «ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε παραπάνω απ ότι είχαμε υποσχεθεί, καταφέραμε να κρατήσουμε την οικονομία όρθια, οι εργαζόμενοι έμειναν στις θέσεις τους, δεν μας παρουσιάστηκαν φαινόμενα όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου τα αεροδρόμια δε μπορούσαν να λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ,στηρίξαμε την οικονομία. Μόνο οι επιστρεπτέες αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η ΝΔ για να κρατήσει όρθια την οικονομία».

Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο τα νεκροταφεία έχουν αλάνθαστους. Έχει όμως σημασία να τα αναγνωρίζεις, να τα βλέπεις, να μην τα κρύβεις κάτω από το χαλί και να υπόσχεσαι ότι εγώ αυτό δε θα το ξανακάνω. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής και με αυτό το γνώμονα θα πάμε». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας  υποκριτικές τις υποσχέσεις του για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Όταν ισχυρίζεσαι και παρουσιάζεις ως πρόγραμμα κάτι το οποίο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ – διότι η Ελλάδα είναι ακόμα υπό εποπτεία – κοροϊδεύεις, λες ψέματα στο λαό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για βαρύ ποινικό αδίκημα που θα κρίνει η Βελγική δικαιοσύνη, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας την υπόθεση Γεωργούλη ,κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για εξοργιστική διαχείριση της από μέσα ενημέρωσης. «Όταν βγάζεις τις φωτογραφίες μιας γυναίκας που έχει μόνο για προσωπικούς της φίλους και εσύ την κρεμάς στα μανταλάκια, είσαι εξίσου υπεύθυνος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News